Šport > Nogomet
1758 ogledov

Hude zdravstvene težave nogometnega velikana: "Ni v najboljšem stanju"

franz beckenbauer EPA
Beckenbauer je zaradi slabega zdravja že dolgo zunaj oči javnosti.

Nekdanjega nemškega nogometnega zvezdnika Lotharja Matthäusa skrbi zdravstveno stanje legende elfa, Franza Beckenbauerja. "Ni v najboljšem zdravstvenem stanju," je dejal 62-letnik v intervjuju za TV-postajo RTL. "Franz je vedno govoril, da je najpomembnejša stvar v življenju zdravje. Trenutno ga nima," je dejal Matthäus.

Svetovni prvak iz leta 1990 je tudi potrdil, da se 77-letni Beckenbauer zaradi zdravstvenih razlogov ni udeležil srečanja takratne reprezentance mundiala, ki je bilo 9. julija v kraju Grassau am Chiemsee. "Želimo mu zdravje, da bo s svojo energijo spet po starem," je dejal Matthäus: "In seveda si želimo, da bi ozdravel. To je naša največja želja."

V zadnjih mesecih so se večkrat pojavila ugibanja o zdravstvenem stanju Beckenbauerja, ki bo 11. septembra star 78 let, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Svetovni prvak kot igralec (1974) in selektor (1990), ko je bil kapetan Matthäus, se je precej umaknil iz javnosti.

Zaradi zdravstvenih razlogov se je Beckenbauer že v začetku leta odločil, da ne bo odpotoval v Brazilijo na pogreb svojega prijatelja Peleja. "Rad bi to storil, a na žalost moje zdravje ne dopušča tako dolgega poleta. Prijatelja bom v srcu pospremil na njegovo zadnjo pot," je dejal nekdanji nogometaš s cesarskim vzdevkom Kaiser v intervjuju za Bild am Sonntag.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 23:37 22.avgust 2023.

    Kaj hudiča mu je ? Če si star še ne pomeni, da si bolan..Razen če si J.Biden..On je star in bolan a še vedno rad potuje..

Sorodne novice