Šport
27 ogledov

Cruyff bi bil zdaj vreden milijardo

Johan Cruyff, Franz Beckenbauer EPA
Po mnenju legendarnega nemškega nogometaša Franza Beckenbauerja bi bil Johan Cruyff v zdajšnjih časih desetkrat dražji kot Cristiano Ronaldo.

Nekdanji branilec, ki je med kariero osvojil pet naslovov prvaka v Bundesligi, tri evropske lovorike, svetovno in evropsko prvenstvo meni, da bi bil nizozemski virtuoz vreden precej več kot sedanji zvezdniki.

"Če so nogometaši kot Gareth Bale in Cristiano Ronaldo zdaj vredni 10 milijonov evrov, bi se Johan prodajal za milijardo," je 69-letni Beckenbauer dejal za Bild. V pogovoru je presenetljivo dejal, da se njegov nekdanji klub Bayern po veličini tradiciji ne more primerjati s klubi kot je Barcelona: "Barcelona je imela legendarne ekipe že v tridesetih in štiridesetih letih prejšnjega stoletja. Na Bavarskem je vse na višji nivo prišlo z Bundesligo šele leta 1965."

Beckenbauer je sicer mnenja, da Pep Guardiola v Münchnu ne bo nikoli uveljavil podobnega nogometa kot ga je pri Barceloni. "Tiki-taka je možna le z Lionelom Messijem, Andresom Iniesto in Xavi. Bayernove zvezde Franck Ribery in Arjen Robben se več zanašata na samostojne prodorre. To je drugačen nogomet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.