Šport > Nogomet
4725 ogledov

Sodišče zmanjšalo kazen največjemu Čeferinovemu sovražniku

Andrea Agnelli in Aleksander Čeferin Epa
Prizivno sodišče je omililo kazen nekdanjemu Juventusovemu direktorju Agnelliju.

Prizivno sodišče italijanske nogometne zveze (FIGC) je omililo kazen nekdanjemu predsedniku Juventusa Andrei Agnelliju. Dolgoletnemu prvemu možu nogometnega velikana iz Torina so prvotno 16-mesečno prepoved delovanja v nogometu znižali na deset mesecev, denarno kazen 60.000 evrov pa na 40.000.

"Alfa in omega" med letoma 2010 in 2022 36-kratnega italijanskega državnega in 14-kratnega pokalnega zmagovalca ter dvakratnega zmagovalca evropske lige prvakov si je kazen prislužil zavoljo nepravilnosti pri izplačilih igralcem v času pandemije koronavirusa.

Tedaj so se nogometaši stare dame strinjali z znižanjem plač za štiri mesece kot pomoč klubu v času krize, a jih je vodstvo kluba še naprej na skrivaj plačevalo in jim odtrgalo le en mesečni dohodek.

Agnelli, ki se je sicer na skrivaj pretvarjal, da je eden najzvestejših prijateljev predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, v resnici pa je bil eden glavnih pobudnikov propadlega projekta evropske nogometne superlige, je zavoljo tega konec lanskega leta odstopil s položaja predsednika Juventusa skupaj z drugimi člani upravnega odbora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice