Šport > Nogomet
28 ogledov

V idealni postavi peterica iz Barçe

Barcelona, River Plate EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila najboljšo enajsterico leta 2015 po izboru skoraj osmih milijonov obiskovalcev Uefine spletne strani in Twitterja.

Največ predstavnikov v idealni enajsterici ima pričakovano evropski prvak Barcelona, ki je v najboljšo ekipo prispeval pet nogometašev.

Najboljšo enajsterico sestavljajo vratar Manuel Neuer (Bayern/Nemčija), branilci David Alaba (Bayern/Avstrija), Sergio Ramos (Real Madrid/Španija), Dani Alves (Barcelona/Brazilija) in Gerard Piqué (Barcelona/Španija), vezisti Andrés Iniesta (Barcelona/Španija), Paul Pogba (Juventus/Francija) in James Rodríguez (Real Madrid/Kolumbija) ter napadalci Lionel Messi (Barcelona/Argentina), Neymar (Barcelona/Brazilija) in Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalska).

Največ glasov je dobil Messi (70 odstotkov), sledita mu Alaba z 68 in Iniesta s 63. Ronaldo je dobil "le" 41 odstotkov glasov. Manj jih je dobil le Piqué (40).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.