Šport > Nogomet
45 ogledov

V klubu zahtevali, da trenira kljub kemoterapiji

Sebastian Ariosa EPA
Paragvajski klub Olimpia mora plačati moralno odškodnino, ker je prekinila pogodbo z igralcem, ko se je ta zdravil zaradi raka.

Urugvajec Sebastian Ariosa je maja 2013, ko je branil barve paragvajske Olimpie, izvedel, da ima tumor na prsih. Januarja 2014 je klub dve leti predčasno z njim prekinil pogodbo, ker ni izpolnjeval klubskih obveznosti. V klubu so namreč zahtevali, da prične s treningi, čeprav je nogometaš v tistem času obiskoval kemoterapije.

"Olimpia je kršila vse dogovore. V klubu so igralca suspendirali in prekinili izplačevanje plače, zahtevali pa so, da sredi zdravljenja začne trenirati," so povedali pri mednarodnem sindikatu nogometašev Fifpro. Mednarodno športno razsodišče (Cas) je ustreglo njihovi zahtevi, da mora Olimpia plačati odškodnino Ariosu. "Vedenje kluba ustreza dvem rečem, ki jih zahteva razsodišče ob spoznavanju krivde za moralno škodo: izjemnosti in resnosti prekrška," so še dodali pri Fifpro.

Olimpia mora Ariosi izplačati vse zaostale plače, tudi 13. za vsako leto na pogodbi - dodati pa bodo morali še bonuse zaradi igranja v Copi Libertadores. Tridesetletni Ariosa je sicer dobro prestal zdravljenje in je celo obnovil svojo nogometno kariero. Trenutno igra v domovini za klub Defensor Sporting.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.