Šport
24 ogledov

Zaradi raka končal Tour

Ivan Basso EPA
Nekdanji dvakratni zmagovalec kolesarske dirke po Italiji Ivan Basso je zaradi raka na testisih, ki so mu ga po padcu odkrili med zdravniškim pregledom na letošnji dirki po Franciji, končal Tour.

Sedemintridesetletni član ekipe Tinkoff-Saxo je v nedeljo po padcu čutil bolečine in obiskal bolnišnico, kjer pa so mu odkrili raka na testisih. Zmagovalec Gira leta 2006 in 2010 je že končal Tour in se vrnil v Italijo, kjer ga bodo operirali.

"Na žalost imam slabe novice. V peti etapi sem padel, po padcu pa sem se s sedežem dotaknil testisov in začutil bolečino, ki sem jo sicer čutil že nekaj dni. Včeraj je naš zdravnik govoril z glavnim zdravnikom Toura. Odločili smo se, da grem na pregled v bolnišnico. Ta mi je prinesel slabe novice: imam lažjo oblika raka na levem testisu," so mediji na Touru povzeli izjavo Ivana Bassa na novinarski konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.