Šport > Nogomet
4 ogledov

V sedmih urah pošlo 200.000 vstopnic

žoga nogomet nigerija EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da so v sedmih urah prodali vseh 200.000 vstopnic za SP 2014, katerih prodaja naj bi trajala do 28. novembra.

Nogometni navdušenci so hitro razgrabili vstopnice za nogometno svetovno prvenstvo (SP) prihodnje leto v Braziliji; v le nekaj urah so navijači z vsega sveta pokupili 200.000 dragocenih lističev. Fifa je vstopnice dala v obtok v ponedeljek ob 12. uri po srednjeevropskem času, v sedmih urah jih ni bilo več.

Vstopnice naj bi bile na voljo do 28. novembra, a so pošle že prvi dan. Kupci so vstopnice za 57 tekem prek spleta kupovali po načinu: kdor prej pride, prej melje.

Po podatkih Fife je zdaj prodanega že 1,1 milijona vstopnic za največji športni dogodek prihodnjega leta, skupno pa bodo šli v obtok trije milijoni vstopnic.

V tokratni drugi ''etapi'' prodaje niso bile na voljo vstopnice za uvodno tekmo 12. junija vo Paulu, za finale v Riu 13. julija, predtekmovanje Brazilcev, osmino finala v Belo Horizonteju, prav tako ne za oba polfinala v Belo Horizonteju in São Paulu.

Kdor je tokrat ostal brez vstopnice, bo imel še možnost za nakup po žrebu skupin 6. decembra v Braziliji, ko bo znan tudi natančen razpored tekem. Prodaja se bo nato začela 8. decembra. Takrat bodo na voljo vstopnice za vseh 64 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.