Šport > Nogomet
203 ogledov

V Sloveniji tudi Figo, del Piero, Vidić, Mendieta,...

Figo
V Biljah bo danes lokalno nogometno društvo priredilo nogometni praznik z dobrodelnim namenom. Dogodek bo zaradi zvezdniške mednarodne udeležbe močno presegel lokalne okvirje, zato organizatorji obljubljajo pravi spektakel.

Gre sicer za osmo izvedbo dobrodelne tekme v malem kraju pri Novi Gorici, ki ima okoli tisoč prebivalcev. Ta je v preteklosti že privabila visoke goste iz tujine, vendar ND Bilje za letošnje leto obljubljajo najbolj udarno zasedbo doslej. Tudi zato, ker se je pri vabljenju gostov vključil predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Del Piero | Avtor: Profimedia Profimedia

Udeležbo so tako med drugimi potrdili Portugalca Luis Figo in Nuno Gomes, Italijana Alessandro del Piero in Marco Materazzi, Nizozemca Frank de Boer in Pierre van Hooijdonk, Srba Dejan Stanković in Nemanja Vidić, Irec Robbie Keane in Španec Gaizka Mendieta. Prisotni bodo še številni nekdanji slovenski reprezentanti.

Na tekmi bodo igrali tudi Čeferin in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović ter predsednik republike Borut Pahor. Kot trenerja bosta delovala selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič in portugalski nogometni strateg Andres Villas-Boas.

Kavčič | Avtor: Profimedia Profimedia

Biljenski dobrodelni spektakel se je v preteklih letih razvil pod pokroviteljstvom predsednika republike in privabljal vidnejše slovenske športnike in druge znane osebnosti, pred tremi leti pa je doživel tudi pridih mednarodne note z obiskom monaškega kneza Alberta.

Letošnjo tekmo bo prek televizijskega signala prenašal Kanal A, dogajanje pa bodo organizatorji popestrili z zabavnim programom. Zbrana sredstva od prodaje vstopnic in donacij bodo v enakem deležu razdelili med Zavodom Vozim in mednarodno organizacijo Commongoal.

Po pojasnilih podpredsednika biljenskega društva Matjaža Nemca je organizacija Commongoal prepričala aktivne nogometaše svetovnega kova, da donirajo del mesečnih prihodkov za otroke iz držav tretjega sveta.

Zavod Vozim po drugi strani združuje poškodovance, predvsem para- in tetraplegike, katerih glavni razlog je promet, je v času priprav na dogodek pojasnil direktor zavoda David Razboršek. Pri tem izvajajo v prvi vrsti preventivne programe na področju prometa in alkohola.

Predsednik Uefe Čeferin pričakuje, da bo dogodek nekaj posebnega. "Nogomet v resnici prispeva k socialnim spremembam in izboljšuje življenja ljudi po svetu. Na tej tekmi bomo zbirali sredstva, s katerimi bomo pomagali otrokom in mladim v Sloveniji in v svetu," je po poročanju portala 24ur.com dejal najvišji predstavnik evropskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.