Šport > Nogomet
3282 ogledov

V velikem klubu silili dečke v prostitucijo

Independiente
Mladeniči so prejemali denar za spolne usluge.

V južnoameriškem nogometu se znova ukvarjajo z velikim škandalom. V velikem argentinskem klubu Independienteju, kjer je svojo kariero na primer začel tudi sedanji odlični napadalec Manchester Cityja Sergio Agüero, je prišlo do odktitja otroške prostitucije. Zadevo je razkril priznani argentinski raziskovalni novinar Gustavo Grabia.

Mladeniče, ki so bili stari od 15 do 16 let, je v prostitucijo prisilil nekoliko starejši nogometaš, ki je star 19 let. Dečki so prejemali denar za spolnost s starejšimi moškimi.

Klub je novico potrdil, eden od peterice dečkov, ki so bili vpeljani v prostitucijo, je vse skupaj v joku priznal trenerju. Vse skupaj je trajalo štiri mesece. Igralce so odstranili iz ekipe, policija pa je začela s preiskavo.

Independiente je bil sicer 16-krat najboljši klub v Argentini, nazadnje leta 2002, ima pa tudi sedem južnoameriških naslovov za zmago v pokalu Libertadores. S tem dosežkom je Independiente najuspešnejši klub v najmočnejšem južnoameriškem klubskem tekmovanju. Klub iz Buenos Airesa je v minuli sezoni osvojil lovoriko v pokalu Sudamericana, v finalu je premagal brazilski Flamengo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.