Šport > Nogomet
14630 ogledov

Garderoba je bila polna krvi

nogometni sodnik kri garderoba Reševalni pas/Twitter
Nogometni huligani so po tekmi napadali sodniško trojko.

Šokantni prizori prihajajo iz Argentine, kjer so navijači Juventuda po koncu tekme vdrli na igrišče ter s pestmi, palicami in celo noži napadli glavnega sodnika Bruna Amiconija ter njegova pomočnika Mauricia Luno in Marcela Acosto.

K incidentu je pripomogla izključitev nogometaša Juventuda, kar je Independientu pomagalo do zmage z minimalno razliko (1:0). Drama se je začela po sodniškem pisku, ko so domači navijači preskočili ograjo in napadali sodnike. Ker gre za nižjeligaško tekmovanje, policije ni bilo na spregled, zato je bila sodniška trojka prepuščena sama sebi.

"Policije ni bilo, na stadionu pa je bilo kakšnih 20 varnostnikov," je povedal glavni delivec pravice. "Tekma je bila zelo težka. V 10. minuti smo morali prekiniti zaradi metanja pirotehnike. V 22. minuti zaradi bakel. V 45. minuti je na igrišče priletela steklenica. Postalo je zelo nevarno," je dodal. 

Sodniki so zatočišče našli v garderobi. "Najbolj nas je skrbelo za Luno. Ob prihodu v slačilnico je bruhal kri. Vsi smo bili prestrašeni," je povedal Amiconi in obsodil počasen odziv domačega kluba. "Dolgo smo morali čakati na zdravniško pomoč. Sramota."

Vsi trije sodniki so morali v bolnišnico. Eden je na glavi dobil deset šivov. Acosta in Miconi sta utrpela hujše poškodbe.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:41 01.december 2017.

    Glede na cene igralcev ,ki jih plačujejo navijači je pravično ,da odgovarjajo za svoje igre tudi navijačem ! Tudi v Sloveniji so bile podobne situacije v manjših obsegih.

  • porko2 12:17 01.december 2017.

    Marsikaterega bi rabilo tako nabutat. Posebno tistega, ki je Messiju razveljavil gol.

Sorodne novice