Šport > Nogomet
724 ogledov

Poskus umora 28 oseb, grozi mu dosmrtna ječa

avtobus eksplozija Borussia Dortmund EPA
Napadalec, ki je stregel po življenju nogometašem Borussie Dortmund, bi lahko preostanek življenja preživel za zapahi.

Moški nemško-ruskega porekla, ki je obtožen, da je 11. aprila napadel ekipni avtobus Borussie Dortmunda, bo moral pred sodnike, proces se bo začel 21. decembra. 

V sodnem spisu 28-letnemu Sergeju W. očitajo poskus umora 28 oseb. Postopek naj bi trajal do konca marca prihodnjega leta, storilcu pa v primeru dokazane krivde grozi dosmrtna ječa.

avtobus Borussia Dortmund eksplozija Tekma Lige prvakov preložena Šport Šokantno: z bombo nad avtobus Borussie

Storilec je aprila s podtaknjeno bombo povzročil predvsem veliko materialno škodo in psihične težave članom ekipe, hujše sta jo ob eksploziji skupila policist, ki je bil v bližini, utrpel je poškodbe notranjega ušesa, ter 26-letni Marc Bartra, Španec si je zlomil zapestje.

Sergeja W. so oblasti aretirale deset dni po napadu, tožilstvo meni, da je napad izvedel v želji, da bi obogatel na borzi. Zdaj mu grozi dosmrtna ječa, z možnostjo pogojne kazni po pretečenih 15 letih zapora.

V grmu v bližini hotela moštva Borussie, kjer je bil parkiran avtobus, je storilec skril tri eksplozivne naprave. Borussia je sicer ta večer doma igrala četrtfinalno tekmo lige prvakov proti Monacu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice