Šport > Nogomet
22 ogledov

''V vsakem načrtu A imamo še B, C in D''

barcelona mallorca lionel messi Reuters
Trener Barcelone Tito Vilanova je spregovoril po zmagi Kataloncev v 11. kolu španske nogometne lige. Vilanova je izrazil skrb nad obrambo Barcelone, vendar dodal, da so letos toliko zadetkov prejeli zaradi obilice smole.

Barcelona je na gostovanju pri Mallorci še pred koncem prvega polčasa povedla s 3:0, nato pa so varovanci Tita Vilanove nekoliko zaspali in prejeli dva zadetka. Končnih 4:2 je v 70. minuti postavil kdo drug kot Lionel Messi.
''Tekmo smo imeli pod nadzorom in v drugi polčas nismo šli dovolj osredotočeni. Ne bi rekel, da smo šibki v obrambi, ker druge ekipe proti nam ne ustvarijo veliko priložnosti. Naša vrata so zadeli večkrat, kot bi morali, vendar jim je to uspelo z izkoriščanjem vsake manjše napake. Prejete zadetke nadomestimo s svojimi goli, vendar jih ne bi smeli prejeti toliko,'' je povedal Vilanova.

Na tekmi proti Mallorci je mrežo zatresel tudi mladi Cristian Tello, Katalonci pa lahko znova računajo na usluge Gerarda Piquéja. ''Vsi vemo, kako dober je Tello, in včeraj je igral izjemno. V zadnjem času ni igral veliko, vendar ne zaradi njegovih sposobnosti, saj je izjemen talent. Vsak dan postaja bolj dovršen igralec. Odlično je imeti Piquéja nazaj. Naredil ni nobene napake in spet je tako dober, kot je bil na začetku sezone,'' je povedal Španec.

barcelona mallorca pique messi | Avtor: EPA EPA
Znova je zablestel Lionel Messi, ki je z dvema zadetkoma podrl rekord Brazilca Peléja. ''Leovi rekordi so spektakularni. Nekateri potrebujejo sedem, osem let, da dosežejo toliko golov, kot jih je on v enem,'' je povedal Vilanova in dodal, da Barça razpolaga s številnimi taktikami. ''V vsakem načrtu A imamo še načrt B, C in D. Vedno si želimo napadati in imeti žogo. Nikoli ne igramo enako na dveh tekmah. Vemo, kako želimo zmagati, in če izgubimo, želimo izgubiti na takšen način,'' je zaključil Vilanova.

Najboljši začetek v zgodovini

Barcelona Tita Vilanova je pridobila manj privržencev kot Barça Pepa Guardiola, a več točk. Katalonci imajo po enajstih kolih na svojem računu že 31 točk. Edini dve so oddali, ko so remizirali z Realom Madridom. Messi je v letu 2012 dosegel že 76 golov in ima slaba dva meseca časa, da preseže rekord nemške legende Gerda Müllerja, ki je v enem letu zabil 85 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.