Šport > Nogomet
17 ogledov

Everton zagrenil debi van Persieju

manchester city southampton nasri
1/28
Reuters
Robin van Persie je sicer debitiral za Manchester United, vendar pa je ta izgubil na gostovanju pri Evertonu. Chelsea je vknjižil zmago pri Wiganu, prvaki pa proti Southamptonu. Znova slab začetek Liverpoola.

van persie young | Avtor: EPA EPA
Zadnja tekma 1. kola Premier League je v svoji prvi polovici postregla z zelo pestrim dogajanjem. Nogometaši Evertona so pokazali, da se jim zaradi slovitega imena tekmecev, ki so Robina van Persieja pustili na klopi, niso zatresle hlače. V prvem polčasu so večkrat uprizorili nevarne izlete pred vrata Davida De Gee. Najbližje zadetku so bili Marouane Fellaini, Leon Osman in Leighton Banes s prostega strela, a je bil španski vratar vselej zbran. United je za grožnje Evertonu pooblastil Wayna Rooneyja, ki je imel priložnosti za gol v 29. in 38. minuti. A tudi ob prodoru Dannyja Welbecka po podaji Šindžija Kagave je domačim navijačem vsaj malo zastalo srce. V drugem delu je tokrat nenadkriljivi Belgijec zadel še prečko, v 57. minuti pa je po visoki podaji znova zavladal v kazenskem prostoru Uniteda in žogo z glavo poslal v mrežo. V zadnje pol ure so se rdeči obupno trudili izenačiti, tudi s pomočjo van Persieja, a jim to ni uspelo.

Nasri rešitelj Manchester Cityja

Manchester City se je zopet izvlekel iz težav! Scenarij je bil zelo podoben tistemu iz zadnjega kola lanske sezone, ko so sinje modri po preobratu proti QPR-ju osvojili naslov prvaka, vendar pa je bilo tokrat vse skupaj seveda precej manj dramatično. Potem ko je Southampton še dvajset minut pred koncem vodil z 1:2, so "meščani" spreobrnili izid in si zagotovili prve tri točke v novi sezoni. Začelo pa se je slabo za City, saj je že po nekaj minutah Sergio Aguero zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče na nosilih, v 17. minuti pa je David Silva zapravil enajstmetrovko, ki mu jo je obranil gostujoči vratar Kevin Davis. City je nato povedel v 40. minuti prek Carlosa Teveza in tudi prevladoval na igrišču. A gostje se niso predali, za popoln preobrat sta poskrbela dva rezervista. Najprej je zadel Rickie Lambert v 59., nato pa še Steven Davis devet minut kasneje. Toda domači so hitro odgovorili prek zamenjave za Aguera, Edina Džeka, ki je zadel po zmedi pred vrati gostov, zmago pa je lanskim prvakom zagotovil Samir Nasri, ki je v mrežo pospravil odbitek.

manchester city southampton nasri | Avtor: Reuters Reuters
Nakup Hazarda se že obrestuje

Evropski prvak Chelsea se je na začetku nove ligaške sezone odpravil na gostovanje k Wiganu, ki je lansko sezono končal v izredni formi. A Londončani so domače hitro ohladili, že v drugi minuti je Belgijec Eden Hazard po protinapadu lepo zaposlili Branislava Ivanovića, ki je rutinirano zadel. Le pet minut kasneje je bilo že 0:2, potem ko je domači branilec Ivan Ramis v kazenskem prostoru zrušil Hazarda, Frank Lampard pa je modre popeljal v zanesljivo vodstvo. Wigan je sicer poizkušal, a se ni uspel rezultatsko približati. Predvsem v drugem polčasu smo spremljali igro na sredini, Chelsea je mirno pripeljal tekmo do konca in zabeležil prve tri točke v tej sezoni.

V soboto kar 19 golov

Na sobotnih tekmah prvega kola angleške Premier lige smo videli kar 19 zadetkov. Najbolj zanimivo je bilo na obračunu Queens Park Rangers in Swansea City, kjer so slednji slavili kar s 5:0. Z identičnim rezultatom so se nad Norwich Cityjem znesli nogometaši Fulhama. Visok poraz si je privoščil Liverpool, ki je s 3:0 klonil proti West Bromwichu. Zmage so se veselili tudi nogometaši Newcastle Uniteda, ki so z 2:1 ugnali Tottenham.

Prvo kolo je postreglo tudi z dvema remijema. Brez zadetkov se je končal obračun Arsenala in Sunderlanda, medtem ko je Reading uspel le nekaj minut pred koncem iztržiti točko proti Stoke Cityju. Uspešen je bil še West Ham United, ki je z 1:0 odpravil Aston Villo. Topničarje, ki so ostali brez Robina van Persieja, je zapustil tudi Alex Song, ki odhaja v Barcelono.

Premier liga, 1. kolo:

Everton : Manchester United 1:0 (0:0)
Fellaini (57)

Newcastle United : Tottenham Hotspur 2:1 (0:0)
Ba (55), Defoe (76), Arfa (80/11m)

Arsenal FC : Sunderland AFC 0:0 (0:0)

Fulham FC : Norwich City 5:0 (2:0)
Duff (26), Petric (41, 54), Kacaniklic (66), Sidwell (87/11m)

Reading FC : Stoke City 1:1 (0:1)
Kightly (34), Fondre (89/11m)

Queens Park Rangers : Swansea City 0:5 (0:1)
Michu (8, 53), Dyer (63, 71), Sinclair (81)

West Ham United : Aston Villa 1:0 (1:0)
Nolan (40)

West Bromwich Albion : Liverpool FC 3:0 (1:0)
Gera (43), Odemwingie (64/11m), Lukaku (77)

Wigan : Chelsea  0:2 (0:2)
Ivanović (2), Lampard (7/11m)

Manchester City : Southampton  3:2 (1:0)
Tevez (40), Džeko (72), Nasri (80); Lambert (59), Davis (68)

Komentarjev 1
  • esim 15:18 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **