Šport > Nogomet
744 ogledov

V znak protesta zgradil slamnati stadion

stadion, slama, slamnati stadion Reševalni pas/Twitter
Ruski kmetovalec je zgradil nogometni stadion iz slame, da bi poslal sporočilo prirediteljem svetovnega prvenstva leta 2018.

Iznadljivi in spretni Rus Roman Ponomaryov se je domislil izvirnega protesta proti gradnji več kot 700 milijonov ameriških dolarjev vrednega stadiona v St. Peterburgu, ki bo gostil tekme svetovnega prvengstva 2018 in služil kot domači stadiona nogometnega kluba Zenit.

Stroški izgradnje nogometnega stadiona so presegli 720 milijonov dolarjev, medtem ko je mojstrovina ruskega kmetovalca, bolje rečeno umetnika, v bližini mesta Stavropol stala le 675 dolarjev.

Stadion iz sena se ne ponaša z moderno arhitekturo, ima pa zato številne druge atribute. Če ne drugega, je okolju prijazen. Rus je za izgradnjo replike pregrešno dragega objekta, ki sprejme približno 300 gledalcev, potreboval 4500 bal sena.

Navdušil tudi Zenit

Gradnja stadiona v St. Petersburgu je zaradi velikih stroškov večkrat  izzvala nezadovoljstvo ruske javnosti, vseskozi pa so jo pretresali afere in korupcijski škandali.

Ponomaryov, navijač nogometnega kluba iz St. Peterburga, je z igradnjo slamnatega stadiona poskrbel za nekakšen tihi protest.

"Čudno je, kako so stroški gradnje naraščali, časovni okvir pa se je podaljševal," je komentiral avtor projekta. Zenit je protest dobro sprejel in navijaču ponudil vstopnico za ogled tekme.

Celoten proračun organizacije svetovnega prvenstva v Rusiji znaša 10,7 milijarde ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice