Šport > Nogomet
32 ogledov

Valdano: "Mourinho je lahko uspešen le na kratek rok"

jorge valdano EPA
Bivši športni direktor španskih podprvakov Jorge Valdano je spregovoril o dveh Portugalcih, ki sta v zadnjih letih krojila usodo Los Blancos.

"Voditelji, ki v svoji osebi zberejo preveč moči in nadzora, so lahko uspešni le na kratek rok. Ta zgodba se je ponovila tudi s Joséjem Mourinhom pri Realu," je za katalonski portal elmundo.es dejal nekdanji športni direktor madridskega Reala Jorge Valdano.

Ko so Argentinca vprašali, kdo je vodja v slačilnici pri zasedbi iz španske prestolnice, je bil njegov odgovor pričakovan. "Vpliv, ki ga ima Cristiano Ronaldo na potek tekem, je tako velik, da se ga mora imeti za nespornega, pravega vodjo moštva, tudi če ne reče ničesar, če niti ne odpre svojih ust," je Valdano pohvalil nekdanjega člana lizbonskega Sportinga in Manchester Uniteda.

Razcvet Reala le še vprašanje časa

Legenda Reala je povedala še, da se bo po njegovem mnenju športni vidik letošnje zasedbe Madridčanov obelodanil v prihodnjih tednih in da ima trener Carlo Ancelotti "na voljo še vedno zelo močno ekipo in da je s takimi fantastičnimi nogometaši najdenje pravega ravnotežja v moštvu le še vprašanje časa."

Valdano ni želel preveč razpredati o kadrovskih odločitvah Reala med preteklim poletjem, saj je imel tudi sam nekaj časa škarje in platno v svojih rokah na tem področju. Dejal je le, da kot navijač Reala zelo obžaluje prodajo Mesuta Özila. Argentinec je v preteklosti sicer znal ostro pokritizirati vodstvo Madridčanov, pa tudi nekdanjega trenerja Mourinha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.