Šport > Nogomet
17 ogledov

Van Gaal: Zmanjkuje mi idej

louis van gaal EPA
Današnja tekma med Manchester Unitedom in Chelseajem bi lahko že bila zadnja za Louisa van Gaala na klopi rdečih vragov.

Louis van Gaal je priznal, da mu zmankuje idej za motivacijo svojih igralcev. Ti se bodo danes ob 18.30 pomerili s Chelseajem. Slednjega je prevzel Guus Hiddink, ki ima zdaj enkratno priložnost za maščevanje rojaku. Van Gaal je namreč z Barcelono 14. februarja 1999 v gosteh s 3:0 premagal Real Madrid, zaradi tega poraza pa se je moral Hiddink posloviti s klopi madridskega kluba.

United ima trenutno štiri poraze v nizu, nov pa bi bil že usoden za van Gaala, čeprav nekateri angleški mediji trdijo, da je odločitev o njegovem odhodu že sprejeta. "Ni lahko po štirih porazih. Pritisk je vse večji, položaj je vse težji. Ni umetnega načina za rešitev težav, nujno potrebujemo zmago. Razpored je tako gost, da je čas le za regeneracijo, treningi ne pridejo v poštev," je dejal nizozemski strateg.

Rdeči vragi so na zadnjih 14 tekmah le trikrat zmagali, v tem času zabili le 11 golov, brez polnega izkupička pa so že na zadnjih sedmih dvobojih. Van Gaal za razliko od Joseja Mourinha ob njegovem odhodu iz Chelseja brani igralce. "Ni tako nenavadno, da se je težko pobrati po nizu porazov. To sem že videl. Ko izgubljate v tako velikem klubu, se je še težje spopadati s pritiskom."

Michael Carrick pa je razkril, kaj najbolj muči igralce: "Zgodbe o tem, da se ne trudimo dovolj, so nas zelo prizadele. Ne zmagujemo in kritike glede igre so upravičene, a to, da se ne trudimo, je žaljivo za nas in kaže na pomanjkanje spoštovanja do igralcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.