Šport > Nogomet
28 ogledov

''Van Persie bo vedno Arsenalovec''

robin van persie arsene wenger EPA
Francoski nogometni strokovnjak Arsene Wenger je dejal, da bo napadalec Manchester United Robin van Persie v njegovih očeh za vedno ostal nogometaš Arsenala.

Topničarji se bodo v nedeljo na Old Traffordu pomerili z Manchester Unitedom, na tekmi pa bo proti svoji nekdanji ekipi po vsej verjetnosti spet zaigral Robin van Persie.

Nizozemski reprezentant se je po koncu sezone 2012 za odškodnino v višini 27 milijonov evrov preselil v Manchester United, Wenger pa je priznal, da nekdanjega varovanca težko spremlja v majici rdečih vragov.

''Seveda je čudno, saj bo zame vedno Arsenalovec. V klub sem ga pripeljal, ko je bil še zelo mlad. Skupaj sva preživela težke trenutke in postal je vrhunski nogometaš. Zame je igralec Arsenala,'' je povedal Wenger in razkril, da ga v prodajo ni prepričal Sir Alex Ferguson, temveč nekdanji Unitedov sodelovec Nizozemec Rene Meulensteen, ki je dobil nogo po prihodu Davida Moyesa.

''Robina sem moral prodati''

''Robina je prepričal nizozemski trener pri Unitedu. Moja odločitev je bila tesneje povezana z najinimi pogovori, kot pa pogovori z Alexom Fergusonom. Po pogovorih z Robinom sem spoznal, da ga moram prodati. Moral sem sprejeti odločitev, čeprav sem vedel, da me bodo zaradi tega kritizirali. Menil sem, da je to najboljša rešitev,'' je povedal Francoz.

Wenger se bo v nedeljo ponovno srečal s svojim nekdanjim nogometašem. Tekma na Old Traffordu bo za Francoza dober pokazatelj, kje se nahaja londonski klub. ''Imeli smo obdobja, ko nam je na Old Traffordu šlo zelo dobro, v zadnjem času pa nismo bili tako uspešni. To je dobra priložnost, da dokažemo svoj napredek,'' je napovedal Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice