Šport > Nogomet
7 ogledov

Rooney ni hotel podati Van Persieju?

wayne rooney EPA
Wayne Rooney je na prvi tekmi Lige prvakov proti Bayerju iz Leverkusna dosegel dva zadetka in se utrdil na četrtem mestu večne lestvice najboljših strelcev kluba.

Angleški napadalec Wayne Rooney se je na tekmi prvega kola Lige prvakov dvakrat vpisal med strelce in dosegel že svoj 200. gol v dresu rdečih vragov. ''Wayne je igral zelo dobro. Želimo si, da bi še naprej dosegal gole. Mislim, da so samo trije ali štirje nogometaši Manchester Uniteda dosegli 200 golov. Spomnim se, ko sem dejal, da lahko postane eden izmed najboljših igralcev vseh časov. Njegova predstava je bila odlična. Po njegovem gibanju se je videlo, da se dobro počuti. Zaslužil si je dva gola, morda celo več,'' je povedal trener David Moyes.

Rooney je imel na tekmi lepo priložnost, da doseže hat-trick, ko je na začetku drugega polčasa lepo preigral vratarja Bernda Lena, nato pa se je namesto za podajo Robinu van Persieju, ki je bil povsem sam, odločil za strel in zgrešil prazna vrata.

Angleški reprezentant je bil po tekmi zadovoljen s svojo predstavo. Na vprašanje, ali je ponovno srečen v Manchestru, je Rooney odvrnil: ''Osredotočen sem na nogomet, tako kot že celo poletje. Trdo sem delal, da bi se pripravil na sezono. Zadovoljen sem s svojim povratkom in vesel, da ponovno dosegam gole.''

Novinar se je odločil, da bo še enkrat dregnil v osje gnezo in Rooneyja vprašal, če je resnično zaprosil za prestop. ''Poslušajte, pravkar sem vam povedal, da sem osredotočen na nogomet,'' je nejevoljno odvrnil 27-letnik.

Najboljši strelci Manchester Uniteda:

1. Booby Charlton 249 golov
2. Denis Law 237
4. Jack Rowley 211
4. Wayne Rooney 200
5. Dennis Viollet 179
=  George Best 179
7. Joe Spence 168
=  Ryan Giggs 168
9. Mark Hughes 163
10. Paul Scholes 155

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.