Šport > Nogomet
12 ogledov

Van Persie: Ne morejo mi do živega

robin van persie EPA
Nizozemski napadalec Robin van Persie je pripravljen na vrnitev na Emirates, kjer se bo Manchester United danes pomeril z Arsenalom. Navijači topničarjev napovedujejo sovražen sprejem, najboljši strelec Premier League pa je prepričan, da mu žvižgi ne morejo do živega.

Manchester United bo danes gostoval v Londonu, kjer se bo na stadionu Emirates pomeril z Arsenalom. Domači navijači obljubljajo, da bodo Robinu van Persieju v znak protesta ob prihodu na zelenico pokazali hrbet. Nizozemec je lanskega avgusta zapustil London in se za 35 milijonov funtov preselil k Manchester Unitedu.

Gnala ga je želja po trofejah

Van Persie se je za selitev odločil zaradi pomanjkanja srebrnine, saj je Arsenal zadnjo lovoriko osvojil daljnega leta 2005 (FA pokal). Nizozemski reprezentant je v svoji prvi sezoni pri Unitedu rdečim vragom pomagal do 20. naslova angleške lige, trenutno pa je na prvem mestu tudi po številu zadetkov v Premier League (24).

Van Persie se vrnitve na Emirates ne boji. ''Ne pričakujem nič manj kot živahno atmosfero. Ne more mi do živega. Vedno sem spoštoval navijače Arsenala in vedno jih bom. Radi imajo svoj klub, zato razumem, kako se počutijo. Igralci, osebje, trenerji pridejo in grejo, a navijači ostanejo. Veselim se igranja na Emiratesu, na katerega me vežejo lepi spomini. Lepo bo ponovno videti stare prijatelje,'' je povedal Van Persie, ki je pri Arsnealu preživel osem sezon (2004-2012). V tem času pa je s klubom osvojil eno samo lovoriko, in sicer že omenjeni FA pokal, ki so ga dobili v njegovi prvi sezoni.

Van Persie je na tekmi proti Aston Villi, kjer si je United zagotovil jubilejni naslov, dosegel hat-trick. ''Lepo je bilo zmagati pred domačimi navijači. To je bil lep bonus,'' je dodal 29-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.