Šport > Nogomet
21 ogledov

Van Persie ostro okaral Uefo

raphael varana robin van persie alvaro arbeloa EPA
Napadalec Manchester Uniteda Robin van Persie je ostro napadel Evropsko nogometno zvezo (Uefa) in njene člane označil za ''strahopetce''. V taboru angleškega prvoligaša še vedno niso preboleli spornega rdečega kartona, ki ga je na povratni tekmi Lige prvakov proti Real Madridu prejel Nani.

Nogometaši Manchester Uniteda še dolgo ne bodo pozabili povratne tekme osmine finala Lige prvakov na Old Traffordu, kjer jih je iz tekmovanja izločil Real Madrid. Rdeči vragi so zadnje pol ure tekme igrali z desetimi nogometaši, saj je bil zaradi prekrška nad Álvarom Arbeloo izključen Nani.

Turški delilec pravice Cüneyt Çakır je svojo odločitev zagovarjal, medtem ko je Robin van Persie povsem drugačnega mnenja. ''Rdeči karton je bil povsem neupravičen. To ni bil niti rumeni karton niti prosti strel. Nani se je komajda dotaknil Arbeloe. Najslabše pri vsem pa je, da je Uefa odločitev podprla. To je strahopetno, saj tega res ne razumem,'' se je jezil Van Persie.

Osredotočeni na Premier ligo

''Zakaj niso pošteni in ne rečejo: 'ni ga videl?' Že pred tekmo nisem razumel, zakaj bo sodil nekdo, ki že nekaj mesecev ni sodeloval na tako veliki tekmi. Celo igralci Reala so se strinjali, da ni bil rdeč karton,'' je dodal nogometaš rdečih vragov.

Van Persie je prepričan, da bi Manchester United v polni postavi izločil aktualne španske prvake. ''Eno uro je vse delovalo, taktika je bila pravilna. Čutili smo, da bomo še enkrat zadeli, kar bi Realu močno otežilo delo, nato pa je sodnik pokazal rdeči karton. Real sploh ni bil nevaren, zato sem prepričan, da bo zadržali prednost. Zdaj ciljamo na naslov v Premier ligi,'' je zaključil Nizozemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.