Šport > Nogomet
4953 ogledov

Velikanu grozi odvzem točk zaradi 17 sekund, o tem odloča tekmec

Bayern Profimedia
Nemški velikan z nenavadno napako.

Nogometaši Bayerna so v soboto gostovali pri Freiburgu in zanesljivo zmagali s 4:1. A tri točke še niso povsem vknjižene, saj se lahko tekmec pritoži zaradi napake Bavarcev. Ti so 17 sekund odigrali z dvanajsterico igralcev na zelenici.

V 86. minuti je namreč trener Münchenčanov Julian Nagelsmann v igro poslal dva nogometaša, zelenico pa je zapustil le Corentin Tolisso. Moral bi jo sicer tudi njegov rojak Kingsley Coman, a je četrti sodnik pri menjavah pokazal številko 29, ki pa pri Bayernu nima imetnika. Francoz tako ni takoj dojel, da mora zapustiti igrišče, tekma pa se je že nadaljevala. Minilo je 17 sekund, da je informacija prišla do sodnika.

Sledila je razprava med četrtim sodnikom, Nagelsmannom in menedžerko ekipe Bayerna Kathleen Krüger. Nekdanja nogometašica je četrtemu sodniku dejala, da naj pokaže številko 19 in ne 11-ice, ki jo nosi Coman. Del krivde mora sicer prevzeti tudi četrti sodnik, ki ni opazil, da je vstopil dvojec, igro pa je nato zapustil le en igralec.

V omenjenih 17 sekundah se seveda ni zgodilo nič pomembneha, a so pravila povsem jasna. Dvoboj se lahko registrira s 3:0 za Freiburg, a je to odvisno prav od tokratnega Bayernovega tekmeca. Ta se mora pritožiti, da bi dobil tri točke za zeleno mizo. Rok za pritožbo se izteče v ponedeljek.

Tudi če Bayernu odvzemejo tri točke, bo imel še vedno šest točk naskoka pred Borussio Dortmund. Zmago precej bolj potrebuje Freiburg, ki se še bori za uvrstitev v ligo prvakov, trenutno je peti, tri točke za četrtim Red Bull Leipzigom. Četrto mesto po koncu sezone prinaša kvalifikacije za najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice