Šport > Nogomet
996 ogledov

Veliki Chelseajev zvezdnik najavil odhod: "Zame je zgodba končana"

Willian Epa
30. junija se izteče zvezdnikova pogodba s Chelseajem, katere Brazilec ne misli podaljšati.

V času koronavirusa, ko nogometni svet praktično miruje, je v Londonu na dan priplavala novica, ki bo navdušila vodstvo Barcelone in PSG-a.

Dolgoletna tarča obeh nogometnih velikanov, Brazilec Willian, bo poleti postal prost igralec, saj se s Chealseajem ni mogel dogovoriti glede podaljšanja pogodbe.

Pienaar Willian Chelsea Everton EPL | Avtor: Reuters Reuters

Trenutna mu poteče 30. junija, sam Brazilec pa je želel ostati v zahodnem Londonu ter podpisati novo triletno pogodbo, a mu je željo preprečila politika londonskega velikana, ki narekuje, da se s starejšimi igralci podpisujejo kratkoročne pogodbe.

Pri Modrih so si tako želeli pogodbo podaljšati za eno leto, bili pripravljeni sprejeti tudi dvoletno pogodbo, o čemer pa 31-letnik ni želel slišati.

"Zgodba s Chelseajem je končana. Vsi vedo, da mi čez nekaj mesecev poteče pogodba ter da je malo verjetno, da bi bila podaljšana. Chelsea mi je sicer ponudil sodelovanje za še dve leti, toda sam zahtevam pogodbo vsaj za tri leta. Zgodba se je tu končala, pregovarjanje s Chelseajem se je zaključilo," je pojasnil Brazilec.

Willian je sicer za Chelsea nastopal od leta 2013, ko je k Modrim prestopil iz ruskega Anžija. Za klub je odigral 329 tekem, na katerih je dosegel 59 zadetkov. Dvakrat je osvojil Premierligo (2014/2015, 2016/2017), enkrat FA Pokal (2017/2018) ter enkrat ligaški pokal (2014/2015). V sezoni 2018/2019 je osvojil Ligo Evropa. Bil je razglašen za najboljšega Chelseajevega nogometaša sezone 2015/2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice