Šport > Nogomet
274 ogledov

Veliki derbi po domačih notah

Sergio Agüero Epa
Na velikem derbiju sta se pomerila Manchester City in Liverpool. Slednji je prvič v sezoni klonil.

Na stadionu Etihad v Manchestru sta se pomerila največja kandidata za naslov angleškega prvaka. Liverpool si je pred gostovanjem pri Manchester Cityju sicer že nabral prednost sedmih točk pred Cityjem in šest pred Tottenhamom ter bil tako na dobri poti k prvemu naslovu po letu 1990.

Izbranci Jürgena Kloppa so bili v prvem polčasu manj pri žogi, a so si prvi priigrali izjemno priložnost. Sadio Mane je prišel sam pred domačega vratarja Edersona, ga že premagal, a se je okroglo usnje po njegovem diagonalnem strelu odbilo od vratnice. John Stones je nato žogo poskušal izbiti, a se mu je nastavil brazilski vratar, od slednjega pa se je žoga znova odbila proti golu. Stones jo je ujel še tik preden je v celoti prečkala golovo črto. Angleži so izračunali, da je Liverpool od zadetka ločilo le 1,12 centimetra.

City si v prvih štiridesetih minutah ni priigral strela na gol gostov, nato pa je udaril Sergio Agüero. Argentinec se je po podaji z leve strani izmuznil Dejanu Lovrenu, stekel pred njega, sprejel žogo in jo močno poslal v bližnji kot za 1:0.

Na začetku drugega polčasa je v Liverpoolovem šestnajstercu padel nekdanji član Redsov Raheem Sterling, a je sodniška piščalka nekoliko sumljivo ostala nema. Do polovice drugega dela sta neuspešno z močnim strelom izven kazenskega prostora poizkusila Liverpoolov Trent Alexander-Arnold in Cityjev Danilo. V 63. minuti je domači vratar Ederson stekel v prazno, a se kasneje še pravočasno vrnil v gol in preprečil izenačenje.

A to je prišlo že v naslednji minuti. Alexander-Arnold je poslal dolgo podajo na drugo vratnico, kjer je žogo pričakal Andrew Robertson in jo s prve poslal pred gol, kjer Robertu Firminu ni bilo težko zadeti za 1:1.

Gostje so prevladovali, nato pa je v 72. minuti sledil napad domačih. Sterling je z desne strani popeljal žogo v sredino in na robu šestnajsterca na levi strani našel vtekajočega Leroyja Saneja. Nemec je nameril v dolgi kot in bil zelo natančen, okroglo usnje se je od vratnice odbilo v gol.

Po silovitem obleganju domačih vrat je v 82. minuti City znova silovito krenil v kontro. Sterling je pobegnil po desni strani, našel samega Agüera, ki se je odločil za preigravanje vratarja Alissona. Ko je že kazalo, da bo Argentincu uspelo, mu je je Brazilec s panterskim skokom preprečil zadetek.

Na drugi strani zelenice je imel lepo priložnost Mohamed Salah, ki je v domačem kazenskem prostoru sprožil nekoliko z leve strani, a se je izkazal Ederson in žogo odbil v kot. Po njem je sicer domači čuvaj mreže slabo posredoval, žoga pa se je odbijala po šestnajstercu, a gostje niso uspeli izkoristiti ponujenega.

V 90. minuti so imeli gostitelji zaključno žogo. Po napaki gostujoče obrambe je sam pred Alissona prišel Bernardo Silva, a meril naravnost v Brazilca, odbito žogo pa je z roba kazenskega prostora mimo vrat poslal Sterling. Juriš gostov se v petminutnem sodnikovem podaljšku nato ni obrestoval. To je bil prvi Liverpoolov poraz v tej sezoni angleškega prvenstva.

Premier League, 21. kolo:

Manchester City : Liverpool  2:1 (1:0)  93'
Agüero 40., Sane 72.; Firmino 64.

Lestvica:
1. Liverpool  54
2. Manchester City  50
3. Tottenham 48
4. Chelsea  44
5. Arsenal  41
6. Manchester United  38
7. Leicester City   31
8. Watford  29
9. Wolverhampton  29
10. West Ham  28
11. Everton  27
12. Bournemouth  27
13. Brighton  26
14. Crystal Palace  22
15. Newcastle  18
16. Burnley  18
17. Cardiff City  18
18. Southampton  16
19. Fulham  14
20. Huddersfield Town  10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.