Šport > Nogomet
856 ogledov

Real tokrat kupoval pri Manchester Cityju

Brahim Diaz
Bogati angleški klub tokrat prisiljen v prodajo.

Brahim Diaz, eden največjih upov španskega nogometa, se bo vrnil v domovino, podpisal bo šestletno pogodbo z madridskim Realom. "Z eno potezo bo uresničil dva cilja - vrnil se bo v domovino in igral za Real," so zapisali pri Marci.

Diaz je bil sicer član Manchester Cityja od leta 2014, Real pa bo za 19-letnega vezista odštel 'le' 15 milijonov evrov. Cena bi bila zagotovo višja, če ne bi mladi nogometaš angleškim prvakom postavil ultimat. Dejal je, da ne namerava podaljšati pogodbe, po sezoni pa bi tako lahko odšel brez odškodnine. V takšnem položaju je bil City prisiljen v sprejem Realove ponudbe, Diaz pa bo na leto zaslužil tri milijone in pol evrov.

"Zadovoljni smo z njim in naredili bomo vse v naši moči, da bi ostal. Vendar on odloča. O njem imamo visoko mnenje, vendar se za minute bori s Sterlingom, Saneom, Mahrezom in Silvo," je še nedavno dejal trener Cityja Pep Guardiola. Diaz je sicer za sinjemodre debitiral že leta 2016, v tej sezoni pa je odigral štiri tekme.

Real v zadnjih letih sicer ni bil znan po nakupih v zimskem prestopnem roku. Diaz je prva januarska okrepitev po štirih letih, ko je bil v klub pripeljal Brazilec Lucas Silva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice