Šport > Nogomet
602 ogledov

United po Mourinhu kot prerojen, City padel na tretje mesto

manchester united Epa
Nogometaši Manchester Uniteda nadaljujejo z dobrimi predstavami pod vodstvom začasnega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja. Branilci naslova so nazadovali po lestvici.

Liverpool se je z novo prepričljivo predstavo proti Newcastle Unitedu (4:0) utrdil na vrhu angleške prvenstvene lestvice, kjer ima po novem šest točk prednosti pred drugouvrščenim Tottenhamom. Londončani so v 19. krogu Premier League razbili AFC Bournemouth (5:0) in na lestvici prehiteli Manchester City, ki je zabeležil še tretji ligaški poraz v zadnjih štirih tekmah.

Varovanci Pepa Guardiole so tokrat gostovali pri Leicester Cityju, kjer sta zmago domačim priigrala Marc Albrighton in Ricardo Pereira. Meščane je sicer v vodstvo popeljal Bernardo Silva, kar pa je bil tudi njihov edini zadetek na srečanju, Branilci naslova imajo na lestvici po novem sedem točk zaostanka za Liverpoolom in eno za Tottenhamom.

"Treba se bo osredotočiti na tekmo s Southamptonom. Ne razmišljamo o Liverpoolu. Moramo ostati skromni in ponižni. Vsaka tekma je težka. Lani je vse izgledalo lahko, čeprav ni bilo. Prepričan sem, da se bomo vrnili na vrh," je po porazu dejal Guardiola.

Še drugič po predčasni prekinitvi pogodbe s Joséjem Mourinhom so zablesteli nogometaši Manchester Uniteda, ki so na domačem Old Traffordu premagali Huddersfield Town (3:1). Prvi gol je za rdeče vrage prispeval Nemanja Matić, dvakrat pa se je med strelce vpisal Paul Pogba. Tolažilni zadetek za goste je v 88. minuti dosegel Mathias Jorgensen.

Rdeči vragi so v samo dveh tekmah zabili kar osem zadetkov.

mohamed salah V razmislek Šport Salah zagrozil Liverpoolu: "Če pride on, bom zapustil klub"

Premier League, 18. krog:

Fulham - Wolverhampton Wanderers 1:1
Burnley - Everton 1:5
Crystal Palace - Cardiff City 0:0
Leicester City - Manchester City 2:1
Liverpool - Newcastle United 4:0
Manchester United - Huddersfield Town 3:1
Tottenham - AFC Bournemouth 5:0
Brighton & Hove Albion - Arsenal 1:1

LESTVICA:
1. Liverpool 51
2. Tottenham 45
3. Manchester City 44
4. Arsenal 38
5. Chelsea 37 (-1)
6. Manchester United 32
...
18. Burnley 12
19. Fulham 11
20. Huddersfield Town 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice