Šport > Nogomet
5658 ogledov

Salah zagrozil Liverpoolu: "Če pride on, bom zapustil klub"

mohamed salah Epa
Angleški velikan bo moral dobro premisliti, preden bo krenil v pogajanja za prestop napadalca Salzburga.

Prvi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah naj bi vodstvu kluba zagrozil, da bo zapustil Anfield, če se bo ekipi pirdružil izraelski reprezentant in trenutni napadalec Salzburga Moanes Dabour, poroča Jerusalem Post.

Angleški nogometni velikan, ki trenutno vodi na lestvici Premier League, naj bi se po nadvedbah portala Footbal Whispers resno zanimal za prestop izraelska Arabca, ki ima pogodbo s Salzburgom sklenjeno do leta 2021.

Dabour ima za seboj odlično sezono, v kateri je v dresu Salzburga zabil 20 golov na 30 tekmah v vseh tekmovanjih. K temu prištevamo štiri gole v kvalifikacijah za ligo prvakov in šest golov v ligi evropa.

Liverpool potrebuje okrepitev v napadu, kjer pogrešajo vrečji doprinos Roberta Firmina. Brazilec je v letošnji sezoni zbral samo štiri gole in pet podaj.

Salah naj b iprestopu nasprotoval iz versko-političnih razlogov ter turbulentnih odnosov med Izraelom in Egiptom. Iz njegovega ožjega kroga so navedbe izraelskih medijev sicer zanikali in poudaril, da je Egipčan osredotočen na nogomet in da ne razmišlja o tem, s kom se bo med zimskim prestopnim rokom pogovarjal Jürgen Klopp.

Salah se je v preteklosti že znašel v središču medijske pozornosti, ker naj bi zavrnil rokovanje z nogometaši iz Izraela. Leta 2013, ko je bil še član švicarskega Basla, ni prisostoval obveznemu rokovanju z nogometaši Maccabija iz Tel Aviva, ker naj bi si ravno takrat moral preobuti čevlje. Baselčani so njegovo odstotnost označili za popolno naključje. 

Na povratni tekmi v Tel Avivu je sicer pozdravil nogometaša izraelske ga moštva, a jim je namesto odprte dlani namenil zgolj zaprto pest.


 

Komentarjev 4
  • mizimazi 08:17 27.december 2018.

    Pickica muslimarska....

  • optimist11 20:43 26.december 2018.

    Če je res kar se piše o Salahu, potem nima kaj iskati v športu. Halo, na vsakem začetku tekme lige prvakov so sporočila proti diskriminaciji. in kaj dela on? Ravno šprtniki bi lahko dokazali da so nad politiko in vzor mladini.

  • perhan63 19:51 26.december 2018.

    v špprtu naj ne bi bilo politike in vere..samo muslimani delajo zgago..jaz bi ga nagnal iz kluba če bi bil lastnik..

Sorodne novice