Šport > Nogomet
805 ogledov

Veliki zvezdnik ima dovolj upokojitve, vrača se na zelenice

Arjen Robben Reševalni pas/Twitter
Ni dolgo zdržal brez žoge.

Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben se je uradno upokojil julija lani, a mu življenju v pokoju očitno ni dišalo. Zdaj se je namreč odločil za vrnitev na zelenice, znova bo nosil dres Groningena.

"Po čudoviti avanturi v zadnjih 18 letih se vračam domov," je izjavil Robben, ki je januarja dopolnil 36 let. Za Groningen je v članski konkurenci sicer prvič nastopil pri starosti 16 let, v klub je prišel pri dvanajstih. Kasneje je nosil še drese PSV-ja, Chelseaja, Real Madrida in Bayerna. V karieri je osvojil 30 klubskih lovorik.

"Moje sanje so, da znova nosim dres Groningena. Ne vem še, če se bo vse skupaj izšlo, lahko pa rečem, da mi vsekako ne bo manjkalo predanosti in motivacije. Klub potrebuje vsako pomoč, da se prebije skozi težko obdobje, ki ga je povzročil koronavirus," je ob napovedi vrnitve za sezono 2020/21 še dejal Robben.

"V zadnjih tednih sem opravil veliko pogovorov z vodilnimi možmi v klubu, še bolj pa sem upošteval klic navijačev, da naj sledim svojemu srcu," je dejal nogometaš, ki je zbral 96 nastopov za nizozemsko izbrano vrsto. Priznava, da bo vrnitev zdaj "težak fizičen izziv."

Groningen je v sezoni 2019/20, ki je bila ustavljena in nato odpovedana zaradi epidemija, ob prekinitvi zasedal deveto mesto. Nova sezona naj bi se začela sredi septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.