Šport > Nogomet
206 ogledov

Legendarni nogometaš razžalostil javnost ter naznanil upokojitev

Arjen Robben Profimedia
Arjen Robben je tudi uradno obesil nogometne čevlje na klin.

Nogometne čevlje je pri 35 letih obesil na klin eden najbolj prepoznavnih obrazov bavarskega nogometnega velikana iz Münchna Arjen Robben. Nizozemec je odločitev o koncu tekmovalne poti posredoval javnosti v današnjem osebnem sporočilu. Robben je desetletje preživel v vrstah nemških prvakov.

Veteran se je odločil, da po poteku pogodbe, veljavnost te se je končala 30. junija, ne bo podaljševal svojega statusa v vrstah Bayerna, prav tako pa se ni odločil za kakšen drug igralski izziv.

Z nemškimi prvaki je osvojil kup lovorik, skupno pa je v majici Bayerna Münchna zbral 201 nastop in dal 99 golov.

arjen robben Drzna poteza Šport Robbnu z ramen padla skala

"Seveda gre za drzno potezo, o kateri se ne odločiš čez noč. O tem sem razmišljal dolgo. A zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo. S tem, ko sem javno povedal, da bo to moja zadnja sezona pri Bayernu, mi je z ramen padla skala," je ob začetku zadnje sezone v bavarskem velikanu napovedal nizozemski zvezdnik. Besedo je držal in se ni premislil.

Robben je naslove prvaka osvajal na Nizozemskem s PSV, v Angliji s Chelseajem in v Španiji z Realom Madridom, v bundesligi pa je z Bayernom zbral kar osem prvenstvenih zvezdic in pet pokalov. Z Bayernom se je leta 2013 veselil tudi lovorike v evropski ligi prvakov, najelitnejšem nogometnem klubskem prvenstvu na svetu.

Arjen Robben Nizozemska Le še za klub Šport Robben se je poslovil z dvema zadetkoma

Zadnji ligaški gol je zabil 18. maja na tekmi s Frankfurtom (5:1), ko je Bayern vpisal svojo še 28. zvezdico.

Za tulipane je zbral 96 nastopov ter v reprezentančnem dresu zabil 37 golov, a naslova svetovnega prvaka ni osvojil. Leta 2010 je na svetovnem prvenstvu Nizozemska v finalu mundiala izgubila proti Španiji, leta 2014 pa so bili nogometaši v oranžnem tretji, ko so ugnali Brazilijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice