Šport > Nogomet
51 ogledov

Velikodušna gesta odpuščenega junaka

Claudio Ranieri Leicester City EPA
Italijanski trener Claudio Ranieri se je izkazal z izjemno potezo.

Pred nekaj dnevi je aktualni angleški prvak Leicester City nogometni svet šokiral z novico, da je odpustil Claudia Ranierija. Italijan je v lanski sezoni spisal eno najbolj neverjetnih zgodb v zgodovini otoškega športa in senzacionalno osvojil Premier League.

Angleška javnost je množično obsodila potezo kluba, Ranieri pa si je v dneh po koncu sodelovanja prislužil še dodatne pohvale zaradi velikodušne poteze.

Ob prekinitvi pogodbe je izkušenemu trenerju pripadla tri milijone funtov visoka odškodnina (3,51 mio. evrov), toda Italijan ni pobral vsega zneska. Po poročanju številnih angleških medijev je polovico denarja (1,75 mio. evrov) prepustil klubski človekoljubni organizaciji Foxes Foundation.

Foxes Foundation pomaga lokalnim ustanovam kot so bolnišnice, šole in športna društva, svoja sredstva namenja tudi revnim otrokom in vojnim veteranom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.