Šport > Nogomet
450 ogledov

"Vem, da bodo umrli za to tekmo"

Profimedia
Nogometaši ljubljanske Olimpije in branilca naslova Maribora bodo v soboto ob 17. uri igrali drugi večni derbi sezone. V okviru 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bosta vodilna kluba pomerila v Stožicah, kjer si kot običajno oba želita poln plen.

Večna tekmeca bosta derbi začela kot prvo- in drugouvrščeni na lestvici. V 3. krogu sta se razšla z neodločenim izidom 0:0, v zadnjem obdobju pa je Olimpija v nizu dveh zmag oziroma je neporažena na zadnjih petih tekmah, medtem ko se je Maribor vodilnim Ljubljančanom na tri točke približal z nizom petih zmag.

"Razmišljamo o zmagi in da naredimo nekaj točk zaloge pred Mariborom. Jaz verjamem v svojo ekipo, vidi se karakter in vem, da bodo umrli za to tekmo. Naši igralci so specifični. Takrat, ko je to potrebno, so pravi," pred derbijem pravi trener Olimpije Safet Hadžić.

Ta prav tako izpostavlja niz zmag Maribora. "To pomeni, da je kakovostna ekipa. Ima ogromno dobrih igralcev, ki so sposobni odločiti tekmo. Spoštujemo Maribor, pričakujem težko tekmo, a poskušali bomo zmagati," poudarja Hadžić in dodaja, da bo tokrat drugače kot na prvem derbiju, saj sta takrat oba še igrala v evropskih tekmovanjih, zdaj pa sta osredotočena zgolj na domače prvenstvo.

Safet Hadžić | Avtor:

Hadžić na derbiju ne bo mogel računati na kaznovanega branilca Mackyja Bagnacka, medtem ko strateg Štajercev Darko Milanič ne bo mogel računati na Blaža Vrhovca. Slednji je igral celotno tekmo 11. kroga proti Rudarju, ki so jo Mariborčani v sredo dobili kar s 5:0.

"Videlo se je, da fantje potrebujejo takšno tekmo. Da bo derbi povsem drugačna tekma, pa se vsi dobro zavedamo. Tega fantom ne bo treba posebej razlagati. V soboto bo na igrišču veliko kakovosti, čustev, bojevitosti in v tej smeri se moramo tudi pripraviti," je za spletno stran Maribora povedal Milanič.

Njegovi fantje, ki bodo morali paziti na udarne Olimpijine nogometaše, kot so Ante Vukušić, Luka Menalo, Stefan Savić in Endri Čekiči, se počasi dvigujejo na pričakovano raven, kar poudarja tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je tako kot nekdanji član Olimpije Rok Kronaveter doslej zbral štiri gole in štiri podaje (Dino Hotić pa ima štiri gole in tri podaje).

"Pogovorili smo se o določenih zadevah, ki jih moramo bolje izvajati. To nam uspeva in tako moramo nadaljevati. Ne smemo se zadovoljiti s tem, kar smo doslej dosegli in storili bomo vse, da ta uspešen niz traja čim dlje," pravi Požeg Vancaš.

"Ko si v seriji zmag, je kemija v slačilnici še boljša in zdaj smo že povsem osredotočeni na derbi. Igral sem že derbi v Ljudskem vrtu, zdaj sledi naslednja posebna tekma, polna čustev. A moramo vse druge vplive odmisliti in igrati, kot smo proti Rudarju. Oddelati bo treba vse natančno v obrambi in z našo ustvarjalnostjo iskati pot do pozitivnega rezultata," je še povedal Mariborov "ofenzivec".

Marcos Tavares | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot so sporočili iz Olimpije, je za derbi, na katerem bo prvič v vijoličnem dresu igral nekdanji kapetan Olimpije Nemanja Mitrović, zaenkrat prodanih več kot 5000 vstopnic. Režim za vstop na stadion bo kot običajno na teh derbijih, torej tudi s poostreno varnostjo in personalizacijo vstopnic. So pa Ljubljančani pripravili tudi dodaten program, ob 13. uri bo na ploščadi druženje navijačev, ki jih bo od 14. ure dalje zabaval pevec Challe Salle.

V soboto bo sicer ob 20.15 na sporedu še tekma med Muro in Domžalami, v nedeljo bosta obračuna CB24 Tabor Sežana - Bravo in Rudar - Triglav, v ponedeljek pa še Aluminij - Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice