Šport > Nogomet
92 ogledov

Verbič: Selektor bi se moral manj ukvarjati z mediji in navijači

Benjamin Verbič Slovenija Litva EPA
Remi Slovenije in Litve na začetku kvalifikacij za SP 2018 je sprožil takšne in drugačne reakcije v slovenski nogometni javnosti, svoje je povedal tudi Benjamin Verbič.

Po remiju v Litvi (2:2) so mnogi na sončni strani Alp izrazili razočaranje nad izidom, čeprav je Slovenija pokazala veliko volje, da se je po zaostanku z 2:0 dokopala vsaj do remija (2:2). Med tiste, ki je Vilnius zapuščal z mešanimi občutki, je bil tudi Benjamin Verbič.

Nekdanji vezist Celja, ki bo s Københavnom letos igral tudi v elitni Ligi prvakov, je v pogovoru za časnik Ekipa24 poudaril, da se kljub delnemu neuspehu ob Baltiku igralci še vedno prepričani, da jim še vedno lahko uspe preboj na SP 2018.

"Strinjam se, da je rezultat slab, zelo slab. Takoj ko smo začeli tekmo, smo dobili občutek, da smo veliko boljši tekmec. In po tem, ko sta se zgodili ti dve napaki, dva protinapada, dva gola po spletu okoliščin, nisem mogel verjeti, da zaostajamo z 0:2. Katastrofa," je za EkipoSN povedal Verbič, ki je bil z videnim v nadaljevanju precej bolj zadovoljen, pohvalil je predvsem prispevek Josipa Iličića.

"V drugem polčasu ste lahko videli pravi odnos moči med Slovenijo in Litvo. Bili smo veliko boljši. Ko je Jojo (Josip Iličić, op. a.) prišel v igro, je bilo vse skupaj drugače. Mislim, da lahko povem pred vso Slovenijo, da je Jojo naš najboljši nogometaš. Zasluži si prvo enajsterico, čeprav je res, da je imel pred tekmo določene težave s poškodbo," je odkrito dejal Verbič in nato poudaril, da jim je izenačenje v zadnji minuti vendarle dalo zagona za naprej in da bi rad že sedaj odigral tekmi proti Slovaški in Angliji, ki bosta na sporedu oktobra.

Vseeno mu je, če Katanec ostane ali gre

"Tudi jaz sem bil nekoč navijač Slovenije in vsekakor bi bil živčen, jezen, če bi proti Litvi odigrali 2:2. Zdaj pa na stvari vseeno gledam malce drugače. Glede na splet okoliščin mislim, da 2:2 ni sramota. Vidim nekatere izjave, da so kvalifikacije že izgubljene. To seveda ni res, imamo še skorajda vse tekme. Nič še ni izgubljenega. Čim prej je treba pozabiti ta rezultat in iti dalje. Če bomo premagali Slovaško, bomo spet na konju," je poudaril prodorni vezist, ki se ne obremenjuje s tem, kakšno vlogo ima v reprezentanci. Obenem pa je mnenja, da bi bilo za izbrano vrsto bolje, če bi se selektor Srečko Katanec manj ukvarjal z mediji in navijači.

"Če pogledamo statistiko zadnjih desetih tekem, je dejstvo, da ne blestimo. Takšna je realnost in nesmiselno bi se bilo slepiti. Pred tekmo z Litvo se mi zdi, da sta bila vzdušje in povezava med trenerjem in ekipo nekako še najboljša. Pritiski medijev in navijačev so normalni. Mislim, da bi moral selektor vse skupaj malce bolje sprejeti ter se ne toliko ukvarjati z mediji in navijači. To bi bilo bolje za celotno ekipo. Do mene je bil Katanec vedno povsem realen. Zdaj v Litvi me je menjal. Sicer nihče ni zadovoljen, ko je zamenjan, ampak bila je taktična menjava. On se je tako odločil in to je to," je pojasnil Verbič.

Dodal je še, da nikoli v karieri ni imel težav s trenerji in da mu je vseeno, ali bo Katanec ostal selektor ali ne. V smislu, da selektor igralce le postavi, ne more pa igrati.

Vsekakor si želimo, da po oktobrskem reprezentančnem terminu žalovanja za izgubljenimi priložnostmi in točkami, pa naj gredo na rovaš selektorja ali igralcev, ne bo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.