Šport > Nogomet
138 ogledov

Vesela novica za navijače Arsenala

Pierre-Emerick Aubameyang
Kapetan Arsenala podaljšal zvestobo.

Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang je podaljšal pogodbo z Arsenalom do leta 2023. Kapetan po državnih naslovih tretjega najuspešnejšega nogometnega kluba v Angliji in letošnjega zmagovalca pokala FA je imel veljavno pogodbo s topničarji do leta 2021, danes pa jo je podaljšal še za dve leti.

"Tukaj se počutim dobro in zato sem se odločil, da ostanem," je prek klubskega Instagrama sporočil 31-letni Aubameyang, ki je od januarja 2018 na 111 tekmah dosegel 72 golov za Arsenal.

V Franciji rojeni reprezentant Gabona je pred odhodom na Otok navduševal v dresu nemške Borussie iz Dortmunda. V Franciji je igral za Dijon, Lille, Monaco in Saint-Etienne, med letoma 2008 in 2011 je bil član italijanskega Milana.

Denarne podrobnosti njegove nove pogodbe niso znane. Angleški mediji so zapisali, da bo zagotovo višja od najdražjega igralca topničarjev, Nemca Mesuta Özila, ki na teden zasluži 350.000 funtov oziroma 380.000 evrov.

Srb se vrača na Otok

Srbski branilec Branislav Ivanović se je vrnil na Otok. Dolgoletni nosilec igre londonskega Chelseaja bo po treh letih in pol igranja pri ruskemu Zenitu iz Sankt Peterburga kot prost igralec oblekel dres angleškega kluba v premier league West Bromwich Albiona, ki ga vodi nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić. Šestintridesetletni Ivanović je z angleškim klubom podpisal enoletno pogodbo.

"Premier league je najboljša na svetu in izjemno vesel sem, da bom spet zaigral v njej. Pripravljen sem na velik izziv," je med drugim dejal izkušeni obrambni igralec, ki je v dresu Chelseaja med letoma 2008 in 2017 trikrat slavil v elitnem angleškem ligaškem tekmovanju ter osvojil evropsko ligo prvakov v sezoni 2011/12.

Okrepitev pri Schalkeju

Nemški nogometni prvoligaš Schalke je na svoji spletni strani sporočil, da bo portugalski napadalec Goncalo Paciencio v prihodnji sezoni igral v Gelsenkirchnu. Portugalec je v minulih dveh letih igral za Eintracht iz Frankfurta, na skupno 34 odigranih tekmah v bundesligi pa je dosegel deset golov in pet podaj.

Šestindvajsetletni Portugalec bo v Gelsenkirchnu igral kot posojen igralec, moštvo iz Porurja pa ima tudi pravico, da po koncu sezone 2020/21 odkupi njegovo pogodbo.

Kosovski nogometaš v Rimu

Italijanski nogometni klub Lazio je sporočil, da bo podpisal petletno pogodbo s kosovskim napadalcem Vedatom Muriqijem, v minuli sezoni članom turškega Fenerbahčeja in soigralcem slovenskega reprezentanta Mihe Zajca, ki se je v tem prestopnem roku vrnil na Apeninski polotok in oblekel dres Genoe.

Zasedba iz večnega mesta bo za usluge 26-letnega Muriqija odštela okoli 20 milijonov evrov. Muriqi je v minuli sezoni za klub iz Istanbula dosegel 15 golov, v novi sezoni pa bo okrepil konico napada sinje-modrih, kjer je v minuli sezoni blestel Ciro Immobile, s 36 doseženimi goli prvi strelec v serie A.

Zasedba Simoneja Inzaghija bo v novi sezoni igrala tudi v ligi prvakov, tako kot Juventus, Inter in Atalanta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice