Šport > Nogomet
146 ogledov

Veselje za domače navijače

Giulio Ciccone Profimedia
Ciccone najmočnejši v etapi, Carapaz še naprej vodilni.

Italijan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) je zmagovalec 15. etape kolesarske dirke po Italiji od Rivarolo Canaveseja do Cogneja (177 km). Ciccone je domače pristaše kolesarstva razveselil po zmagi iz ubežne skupine, med najboljšimi v boju za rožnato majico pa kljub zahtevni gorski trasi ni prišlo do večjih sprememb.

Po brutalni soboti v okolici Torina v 14. etapi se tokrat najboljši niso podali v lov na sekunde. Edini, ki je med kandidati za najboljšo deseterico pridobil nekaj več časa, je bil Francoz Guillaume Martin (Cofidis).

Na prvih devetih mestih tako ni prišlo do sprememb. Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) je ostal v rožnati majici in po sprintu v zadnjih nekaj 100 m tekmecem odščipnil še dve sekundi. Pred Avstralcem Jaijem Hindleyjem (Bora-Hansgrohe) ima zdaj devet sekund naskoka. Tretji Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) za Ekvadorcem zaostaja 32 sekund.

V etapi z zahtevnimi zadnjimi 85 km, v katerih so morali kolesarji premagati dva vzpona prve in enega druge kategorije, je od samega začetka vse kazalo na zmago ubežnikov. Teh je bilo sprva kar 20, nihče pa ni bil nevaren za skupni seštevek.

Hitro se je pokazalo, da imajo največ moči Ciccone, Kolumbijec Santiago Buitrago (Bahrain-Victorious), Španec Antonio Pedrero (Movistar) in Britanec Hugh Carthy (EF Education-Easypost). Na zadnjem vzponu pa je domačin Ciccone zlahka strl vse tekmece in se podpisal pod sedmo zmago v karieri, tretjo etapno na Giru (2016 in 2019).

Giulio Ciccone | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugi je ciljno črto z 1:31 minute zaostanka prečkal Buitrago, tretji Pedrero je zaostal 2:19 minute. Martin je v cilj pripeljal 6:06 minute za zmagovalcem in skupini z najboljšimi na letošnji dirki, ki ga ni želela loviti, odščipnil 1:42 minute.

V ponedeljek bo na vrsti prost dan, v torek pa se bo z etapo od Sale do Aprice (202 km) začel zelo zahteven zadnji teden Gira, ki bo v petek za 37 km zavil tudi na slovensko stran meje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice