Šport > Nogomet
79 ogledov

Vida ni edini okuženi hrvaški reprezentant

Marcelo Brozović Epa Marcelo Brozović (desno).
Poleg dveh igralcev je bil okužen še član strokovnega štaba.

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je v izjavi za javnost sporočila, da je v vrstah hrvaške nogometne reprezentance z novim koronavirusom poleg branilca Domagoja Vide okužen tudi zvezni nogometaš Marcelo Brozović.

To so potrdila petkova dodatna testiranja na covid-19 na Švedskem.

Slednje je hrvaška reprezentanca opravila, potem ko je prvi polčas sredinega prijateljskega obračuna s Turčijo (3:3) odigral branilec Vida, ki je bil takrat okužen z novim koronavirusom.

Vida ni vedel, da je okužen, saj je HNS rezultate testiranja prejela v sredo nekaj po polnoči po lokalnem času. Po ponedeljkovem rednem testiranju na virus sars-cov-2 pred prijateljskim obračunom so bili vsi reprezentanti in člani strokovnega štaba negativni. V sredo zjutraj pa so opravili še redno testiranje za sobotno tekmo lige narodov s Švedsko.

Zaradi primera Vida so v Stockholmu opravili dodatno testiranje, ki je pokazalo okužbo še pri enem članu strokovnega štaba. Oba z Brozovićem sta že izolirana od preostanka reprezentance, so še sporočili iz HNS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.