Šport > Nogomet
162 ogledov

Vidal preklical nepremišljeno odločitev

arturo vidal EPA
Preobrat za 180 stopinj v primeru Artura Vidala.

Zvezdnik čilskega nogometa Arturo Vidal je le dober dan potem, ko je sporočil, da ne bo več nastopal za reprezentanco, preklical odločitev. Ta je bila očitno posledica razočaranja po spoznanju, da ne bo igral na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji, po prespani noči so bili namreč pogledi na nadaljevanje kariere povsem drugačni.

"Če me bo selektor povabil v reprezentanco, bom vedno na voljo. Čile je ekipa bojevnikov, ponosen sem nanjo in nase, ker sem del nje. Nikoli je ne bom pustil na cedilu. Prepričan sem, da se bomo vrnili, kamor spadamo. Ne bomo izginili, mi smo borci," je preobrat za 180 stopinj opisal nogometaš münchenskega Bayerna, ki zaradi kazni rumenih kartonov ni igral na odločilni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Braziliji (0:3).

Čile je južnoameriške kvalifikacije končal na šestem mestu in s tem ostal brez uvrstitve na SP. Tridesetletni zvezni igralec je za reprezentanco doslej odigral 97 tekem, v katerih je dosegel 23 golov. Poleg Bayerna sta bila njegova evropska kluba še Bayer Leverkusen in Juventus, od koder je v München prišel leta 2015.

Selektor Juan Antonio Pizzi pa si ni premislil. Argentinec je lani Čile popeljal do naslova južnoameriških prvakov, v teh kvalifikacijah pa njegovi ekipi ni šlo, saj je v zadnjih šestih tekmah zmagala le dvakrat.

Arturo Vidal Čile | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice