Šport > Nogomet
2097 ogledov

Video: 50 Bad Blue Boysov nad slovenske policiste

Bad Blue Boys so v Vidmu poskrbeli za nov škandal. 24sata
Člani navijaške skupine Bad Blue Boys (BBB), ki v Prekmurju spremljajo priprave nogometašev Dinama, so se pred prijateljskim srečanjem z Oreburgom spopadli s slovenskimi policisti.

* - Fotografija je simbolna

Člani navijaške skupine Bad Blue Boys (BBB), ki v Prekmurju spremljajo priprave nogometašev Dinama, so se pred prijateljskim srečanjem z Oreburgom spopadli s slovenskimi policisti.

Danes ni bilo takole: BBB namreč stavkajo in jih ni bilo na slavje. (Foto: Saša vsi za futsal dinamo Šport Maksimir samuje, BBB na futsalu

Kot javljajo hrvaški mediji, so BBB želeli nasilno vstopiti na stadion, da bi si ogledali tekmo med Oreburgom in Dinamom, ki zaključuje priprave v Sloveniji na novo nogometno sezono.

pretep torcida bad blue boys huligani Ustavili promet Šport Pretep Torcide in BBB sredi avtoceste

Na zadnjo tekmo hrvaškega prvaka je prišlo okoli 50 članov navijaške skupine, ki so si na vsak način želeli ogledati tekmo, čeprav je ta zaprta za javnost. Boysi so želeli nasilno vstopiti na stadion v Murski Soboti, a jim je to slovenska policija preprečila. Prišlo je do fizičnega obračunavanja, piše hrvaški Index.hr, kjer dodajajo, da je spopad med policisti v spremstvu policijskih psov in navijači trajal nekaj minut. 

Torcida proti BBB Video Šport Sredi avtoceste krvavi obračun Torcide in BBB

 Zagrebški huligani so se do stadiona prebili čez gozd, nato so jih ustavili policisti in prišlo je do fizičnega obračunavanja. Hrvate je morala policija pospremiti do meje v Petišovcih.

Dinamo iz Zagreba je končal priprave pred novo sezono v Pomurju. Nogometaši so bivali v hotelu Livada v Moravskih Toplicah, trenirali pa so na stadionu Mure, kjer so igrali tudi prijateljske tekme. Danes je bilo na sporedu srečanje med Dinamom in Orenburgom iz Rusije, ki se je končalo z 2:2, poroča Večer.

Vodstvo hrvaškega kluba se je za tekmo brez gledalcev odločilo zaradi preteklih izkušenj s svojimi navijači, pripadniki zloglasne skupine BBB. Tudi njihove treninge so varovali varnostniki ene od varnostnih služb iz Murske Sobote, še poročajo.

Video intervencije slovenske policije si lahko pogledate tukaj.

Komentarjev 2
  • perhan63 17:53 06.julij 2019.

    pobit bb golazn

  • Avatar Leon
    Leon 15:36 06.julij 2019.

    Koga varujejo slovenski policaji? Hrvaške nogometaše ? HALO ...zakaj jih plačujemo slovenski davkoplačevalci ?