Šport > Nogomet
11 ogledov

Vilanova: "Kritike bom poslušal po tekmi"

roura vilanova bayern barcelona EPA
Pred današnjo prvenstveno tekmo v Bilbau, kjer bo Barcelona zadnjič gostovala na starem stadionu San Mamés, je spregovoril trener Kataloncev Tito Vilanova. Tema pogovora je bil predvsem obračun z Bayernom v Ligi prvakov.

Stratega katalonskega giganta so med drugim vprašali, ali visok poraz Barcelone proti Bayernu v polfinalu Lige prvakov (4:0) pomeni konec izjemnega obdobja, v katerem je Barça prevladovala.

"Na najvišjem nivoju je težko vedno biti na vrhu in zmagovati. Barça je na zelo visokem nivoju že tri leta. V vsakem obdobju so vzponi, ko osvajaš naslove in padci, ko ti je težko," je glede aktualne situacije na Camp Nouu povedal trener Tito Vilanova

Ko so Vilanovo povprašali po občutkih po visokem porazu, je nekdanji nogometaš Celte odgovoril: "Prvi dan se počutiš zelo slabo. Drugi dan ni veliko bolje. Toda nato stvari vidiš malce drugače. Ne moreš napredovati v življenju, če misliš, da je vse slabo."

"Dokazati, da je bil le nesrečen slučaj"

Vilanova še ni obupal nad uvrstitvijo v finale, kljub visokemu zaostanku. "Mi smo Barcelona in z Bayernom igramo doma. Imamo odgovornost do naših navijačev, da vedno damo vse od sebe. Vemo, da je izziv velik in proti komu igramo. Po tekmi bom poslušal vse kritike, toda predal se še ne bom," je dejal Tito.

"Ni boljšega načina, da nadaljujemo z zmagovanjem, kot da premagamo tistega, zaradi katerega smo trpeli. Vedno se lahko še izboljšaš, toda v prvenstvu imamo odlično sezono. Moramo dokazati, da je bila tekma v torek le nesrečen slučaj, moramo se potruditi in ljudi prepričati v to, da smo dali vse od sebe," je sklenil Vilanova. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.