Šport > Nogomet
18 ogledov

Vilanova za las zgrešil rekord Guardiole

lionel messi Reuters
Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi je prepričan, da je imel Celtic na tekmi lige prvakov proti španskim viceprvakom veliko sreče. Škotski nogometni klub je v četrtem kolu lige prvakov premagal Barço in Titu Vilanovi preprečil, da bi izboljšal dosežek Pepa Guardiola.

Celtic je v četrtem kolu lige prvakov presenetljivo ugnal Barcelono. Messi je v zadnjih minutah rednega dela dosegel častni zadetek za Katalonce, Argentinec pa je prepričan, da je imel Celtic veliko sreče. Po Messijevem mnenju so škotski prvaki prvi gol dosegli samo zato, ker imajo višje igralce. ''Imeli so veliko sreče. Škoda, da nismo mogli ničesar storiti. Poskušali smo vse, vendar jih nismo mogli prebiti. Celtic nas je napadel dvakrat in dosegel dva gola. Po zadetku so se zaprli v obrambi. Prvi gol je padel iz kota, saj imajo v ekipi višje igralce. Drugi gol je bil naša krvida. Vse smo naredili prav in ustvarili nekaj lepih priložnosti, vendar žoga ni hotela v mrežo,'' je povedal Messi.

Kljub porazu Barcelona ostaja na vrhu skupine G, medtem ko je Celtic drugi. Messi, ki je pred tednom dni postal oče, verjame, da se bodo varovanci Tita Vilanova zlahka uvrstili v nadaljnje tekmovanje. ''Sproščeni smo, saj zasedamo prvo mesto. Moj gol ni pomenil veliko, vendar sem prepričan, da bom zadel še veliko golov za pomembne zmage, ki jih bom lahko posvetil svojemu sinu,'' je zaključil Argentinec.

Vilanova obstal na zadnji stopnici

Tito Vilanova, ki je na mestu trenerja Barcelone nasledil Pepa Guardiolo, je imel na tekmi proti Celticu priložnost, da izboljša dosežek svojega predhodnika. Nekdanji šef Barcelone je v sezoni 2008/2009 dobil tri zaporedne obračune v ligi prvakov, nato pa nepričakovano izgubil proti Baslu. Vilanova se je po presenetljivem porazu proti Celticu znašel v podobnem položaju.

tito vilanova barcelona | Avtor: Reuters Reuters
Novi trener Kataloncev je letos postavil rekord za najboljši start v sezono španske nogometne lige, saj je v desethi tekmah nanizal devet zmag in en neodločen izid. Z zmago nad škotskimi državnimi prvaki bi si zagotovil prvo mesto v skupini, tekmi proti Spartaku in Moskvi pa bi bili le še formalnost. Barça se bo tako na gostovanje v Rusijo odpravila pod manjšim pritiskom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.