Šport > Nogomet
21 ogledov

Viler po porazu: Mi se ne 'brukamo'

Viler Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Branilec Maribora Mitja Viler je po porazu proti Zulte Waregemu (0:1) priznal, da je storil napako, ki mu je kljub borbeni igri do konca tekme ni več uspelo popraviti.

Nogometaši Maribora so morali sinoči v četrtem krogu evropske lige doma priznati premoč belgijskemu Zulte Waregemu z 0:1 (0:1). Edini gol za belgijsko ekipo je v 29. minuti po prekršku Mitje Vilerja iz enajstmetrovke prispeval Thorgan Hazard. Mariborčani bodo naslednjo tekmo igrali 28. novembra, ko bodo gostovali pri Rubinu iz Kazana.

Nespretna poteza Vilerja

Mariborčani so na prvi tekmi konec oktobra Zulte v gosteh premagali s 3:1, tokrat pa Belgijcem morali priznati premoč. Čeprav ti niso bili boljši nasprotnik, do zmage so prišli po enajstmetrovki, so varovanci Anteja Šimundže nekaj priložnosti imeli, a jih niso izkoristili. Glavni osmoljenec tekme je bil Mitja Viler, ki je neposredno pred vrati nekoliko nespretno zaustavljal Ibrahima Conteja, ga povlekel za dres, glavni sodnik Libor Kovarik pa je takoj pokazal rumeni karton primorskemu nogometašu, poleg tega pa tudi dosodil enajstmetrovko.

"Pravijo mi, da je bil prekršek za 'penal', sam ne vem. Reagiral sem instinktivno, napaka je povsem moja. V 'petercu' nimaš kaj razmišljati, žogo moraš izbiti čim dlje kot lahko. A med nami ni bilo komunikacije, evropske tekme so glasne, veliko je gledalcev in nič se med sabo ne slišimo. Nič zato, danes sem jaz izpadel 'baksuz', saj potem nismo uspeli dati gola, da bi me kdo izvlekel iz godlje, ampak kaj hočemo, takšen je šport," je po tekmi dejal Koprčan, ki igra na položaju branilca.

''Žoga ni in ni šla v gol''

Rulo, kot ga kličejo v ekipi, je imel sam priložnost v drugem polčasu, ko je s kakšnih 20 metrov meril malo premalo natančno in žogo poslal mimo belgijskih vrat. "Imel sem priložnost, ampak danes nam očitno ni bilo usojeno. Saj smo se borili, sprintali, ampak žoga ni in ni šla v gol. Tako kot smo mi v Belgiji mogoče zmagali z eno levo nogo in levo roko, tako so oni danes zmagali brez enega pravega izrazitega strela. Dvakrat so udarili na gol, enkrat zadeli," je povedal Viler, ki v članski konkurenci ni igral le še na mestu vratarja.

Na tokratni tekmi je žogo prejel v neugodnem času, neposredno pred domačimi vrati. "Neugodno sem dobil žogo, Aleksander Rajčevič je poskusil z izbijanjem, nismo se slišali v tisti gneči ... A takšne so evropske tekme, veliko je ljudi, moraš se dreti, da kaj slišiš, vendar pa v tistem prostoru bi jaz moral žogo izbiti in ne razmišljati o tem, da bom 'štopal'," je svojo napako odkrito priznal 27-letni Primorec.

Na razpolago še šest točk

Mariborčani so si s tem porazom precej priprli vrata za napredovanje v evropski ligi, kar jim doslej še ni uspelo. "Še vedno je šest točk v igri, vsaka točka v Evropi je pomembna. Mi se ne 'brukamo', ponosno predstavljamo Slovenijo v svetu in tako moramo nadaljevati do konca," je dejal Viler.

Še dve tekmi čakata Mariborčane, Wigan 12. decembra doma in Rubin Kazan v gosteh konec meseca. Prav slednja ekipa bo veliko trši oreh. "Težje bo v Rusiji, to nedvomno, tam je en drugi svet, ampak saj vemo kakšni so Rusi, morda nam bodo pustili, da zmagamo," je bolj v šali menil Viler in sklenil: "Zdaj moramo dati glave gor, borbenost imamo, danes smo dobili občutek, da je bil Zulte premagljiv. Čez nekaj dni nam bo žal, da jih nismo dobili, saj bi bili že s točko še kako aktivni v lestvici in to bi nam šlo na roko."

Komentarjev 2
  • vico 12:54 08.november 2013.

    u koncni fazi nimate kej pocet u ligi europa...pa se ne nas poneumnjat bedaki

  • heavyd 12:30 08.november 2013.

    Mislim da je nujno, kljub krizi, da našim bogim nogometašem omogočimo, da se naučijo Slovenskega jezika in jih pošljemo na tečaj učenja jezika. Da ne bo "bruke".