Šport > Nogomet
26 ogledov

Visok poraz Reala v Lizboni

benfica real madrid jose callejon
1/7
Reuters
Nogometaši španskega prvaka so odigrali svojo drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav in doživeli hladen tuš, Benfica jih je ugnala s kar 5:2.

Četa Joseja Mourinha, ki je pred srečanjem prejel tudi nagrado portugalskih novinarjev, je sicer na stadionu Luz nastopila brez nekaterih glavnih orožij, a kljub temu je bila pred obračunom v vlogi favorita. Igrali so brez večine posameznikov, ki so nastopili na Euru 2012, predčasno pa se jim je pridružil Fabio Coentrão, ki se je želel srečati s svojimi nekdanjimi soigralci v Benfici, v kateri je preživel štiri leta pred lanskim poletnim prestopom v madridski Real.

Začetek tekme je bil eksploziven, saj je bil že v 22. minuti rezultat 2:2. Najprej je Javi Garcia povedel domače v vodstvo, a je že v 20. minuti Jose Callejon s svojim drugim golom na tekmi spreobrnil izid. Toda prednost Madrida ni trajala dolgo, že dve minuti kasneje je izenačil Axel Witsel. Igra je bila v prvem polčasu enakovredna, bilo je še nekaj obetavnih situacij na obeh straneh, a rezultat se do konca prvega dela ni več spremenil.

Benfica v drugem delu zabila tri

V drugem polčasu pa je bila Benfica precej bolj konkretna, čeprav sta obe moštvi poskušali igrati napadalno in dopadljivo. Domači so tako povedli že v 8. minuti drugega dela, ko je zadel Enzo Perez, le pet minut zatem pa je vodstvo podvojil Carlos Martins. Madrid se je do konca tekme poskušal vrniti v igro, na igrišče je vstopil tudi Karim Benzema, a so orli s še enim zadetkom Pereza v 85. minuti le še potrdili zmago. Ob tem je za navijače Reala slaba novica tudi poškodba Gonzala Higuaina, ki je zaradi bolečin moral z igrišča v 79. minuti.

Prijateljska tekma, Lizbona:
Benfica : Real Madrid  5:2 (2:2)

Javi Garcia (4), Witsel (22), Perez (53,85), Carlos Martins (58); Callejon (18,20)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.