Šport > Nogomet
29 ogledov

Voda na mlin Arsenala: remi tekmecev

(Manchester City : West Bromwich) Edin Džeko
1/22
Reuters
Obračun zaostale tekme 33. kola angleške Premier lige med Chelseajem in Tottenhamom se je končal z delitvijo točk (2:2). Takšen razplet najbolj ustreza Arsenalu, ki tako ostaja v igri za neposredno uvrstitev v naslednjo sezono Lige prvakov. Manchester City je v torek po zaslugi Edina Džeka premagal West Bromwich (1:0).

Tottenham se je na tekmi proti Chelseaju dvakrat znašel v zaostanku, vendar na koncu izvlekel nadvse pomembno točko. Navijači modrih so hladen tuš doživeli deset minut pred koncem rednega dela, ko je Petra Čecha premagal Gylfi Sigurdsson in postavil končnih 2:2.

Domači so tekmo začeli udarno. V 10. minuti je po podaji s kota z glavo posredoval Gary Cahill, žoga pa se je odbila v smeri Oscarja, ki je prav tako z glavo zabil prvi zadetek na tekmi. Gostje v prvem delu niso prikazali veliko obetavnih akcij, a vse se je spremenilo v 25. minuti, ko je proti kazenskemu prostoru Chelseaja krenil Emmanuel Adebayor. Napadalec Tottenhama pa se je namesto za podajo odločil za zvit strel, ki je ukanil Čecha in pristal v domači mreži. Modri so stopnjevali pritisk in ponovno prevzeli vajeti šest minut pred koncem polčasa. Podajo Fernanda Torresa je v zadetek pretvoril Ramires, ki je žogo porinil za hrbet Huga Llorisa.

Sledilo je več kot polurno zatišje, čeprav so bili modri tudi v drugem polčasu bolj nevarni. Neučinkovitost se jim je maščevala v 80. minuti, ko je pametno podajo Adebayorja izkoristil Sigurdsson in še drugič na tekmi izenačil. V zaključku sta obe strani pritiskali za zmagoviti zadetek, vendar je ostalo pri delitvi točk.

Ogorčen boj za nastop na evropskih zelenicah

V Angliji tako še naprej poteka ogorčen boj za uvrstitve v evropska tekmovanja. V Ligo prvakov peljejo prva tri mesta, medtem ko četrtouvrščeno ekipo čakajo kvalifikacije. Peto mesto zagotavlja nastop v Evropski ligi.

Ligo prvakov sta si že zagotovila Manchester United in Manchester City, za njima pa je prava gneča. Tretji Chelsea ima 68 točk, četrti Arsenal točko manj, peti Tottenham pa 65 točk, tako da bo do konca sezone še kako vroče.

Manchester City zakorakal v Ligo prvakov

Manchester City si je z zmago proti West Bromwichu tudi uradno zagotovil nastop v prihodnji sezoni Lige prvakov, saj imajo meščani dva kroga pred koncem šest točk prednosti pred Chelseajem in osem pred Arsenalom.

Gostje so na stadionu Etihad začeli obetavno, v uvodnem delu pa je bil najbolj nevaren Romelu Lukaku. Hudo napako si je v 21. minuti privoščil vratar Boaz Myhill, ko ni uspel zaustaviti nevarnega predložka, skozi prste pa mu je pogledal nenatančni Jack Rodwell. V nadaljevanju prvega polčasa je Carlos Tévez zatresel prečko, z neposredne bližine pa je poskušal še James Milner. V 35. minuti tekme je za veselje domačih poskrbel Edin Džeko, ki je z volejem zabil po podaji Téveza.

Meščani so imeli v nadaljevanju številne priložnosti za podvojitev vodstva, v uvodu prvega polčasa pa so se prebudili gostje. Markus Rosenberg je zatresel prečko, Billy Jones pa je v obrambo prisilil Joea Harta. Slednji je imel v zaključku kar nekaj dela, nič bolje pa se ni godilo Myhillu, ki sta ga obstreljevala Rodwell in Milner. Na koncu je ostalo pri 1:0, City pa ostaja zasidran na drugem mestu Premier lige.

Angleška liga, 33. kolo (zaostale tekme):

Chelsea : Tottenham 2:2 (2:1)
Oscar (11), Ramires (39); Adebayor (26), Sigurdsson (80)

Manchester City : West Bromwich 1:0 (1:0)
Džeko (35)

Wigan Athletic : Swansea City 2:3 (1:0)
Espinoza (45), McCarthy (53); Rangel (50), Shechter (59), Tiendalli (76)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.