Šport > Nogomet
10 ogledov

Črne mačke izvlekle točko z igralcem manj

sunderland stoke
1/7
Reuters
Na Stadionu luči v Sunderlandu so se domače Črne mačke s Stoke Cityjem razšle z remijem (1:1), ki je gostom praktično že zagotovil obstanek, varovanci Paola Di Cania pa se bodo proti Southamptonu in Tottenhamu morali še boriti za točke preživetja.

Srečanje na Stadionu luči sta tako domači Sunderland kot gostujoči Stoke City začela v visokem tempu, toda za prvo pravo razburjenje pred golom smo morali čakati do 9. minute, že takoj pa smo videli spremembo izida.

Kot za goste je izvajal Charlie Adam, najvišje je pred vrati skočil Jonathan Walters in po prvotnem bloku domačih je v drugo uspel potisniti žogo v mrežo. Ta zadetek je malce spodrezal krila četi Paola Di Cania, ki točke krvavo potrebuje v boju za obstanek.

Po rahli pobudi gostov so Črne mačke prvič zapretile v 22. minuti, strel Adama Johnsona po prodoru pa je zletel čez vrata. V naslednjih minutah so domači vendarle zaigrali bolj podjetno in začeli bolj kontinuirano napadati. Toda kmalu jih je presekala izključitev Craiga Gardnerja, ki je nevarno štartal na Adama in si prislužil direkten rdeči karton. To je že druga zaporedna izključitev za Sunderland, potem ko celo sezono niso prejeli niti enega rdečega kartona. V prejšnjem kolu je bil na Villa Parku izključen Stéphane Sessègnon, ki je skupaj z Gardnerjem dosegel velik del golov Sunderlanda v tem tekmovalnem obdobju.

Na izključitev so reagirali tudi gledalci in eden od njih je pritekel kar na zelenico in se skušal soočiti z nekaterimi igralci Stoka. Ob koncu prvega dela smo videli še poskus Camerona Jeroma z glavo po predložku Adama, na drugi strani pa je Johnson prosti strel iz obetavne pozicije poslal mimo vrat Asmirja Begovića in prvih 45 minut se je končalo z minimalnim vodstvom gostov.

Sunderland z deseterico pogumno v boj za točko

john o'shea sunderland stoke | Avtor: Reuters Reuters
Drugi del sprva ni ponudil veliko akcije, po dobrih desetih minutah pa se je srečanje razživelo. Najprej je za domače spet poskušal Johnson, v 58. minuti mu je na drugi strani vrnil Jerome. V 59. minuti je do strela v gneči pred golom Begovića prišel John O'Shea, na črti je njegov poizkus zaustavil Dean Whitehead, nekdanji igralce Sunderlanda.

Le nekaj sekund kasneje je Steven N'Zonzi dobro nameril proti desnemu zgornjemu kotu domačega gola, tokrat se je izkazal Simon Mignolet. V 63. minuti pa eksplozija navdušenja na Stadionu luči. Po kotu je žoga prišla do O'Shea, irski reprezentant pa je iz bližine uspel potisniti žogo v mrežo. Črne mačke so zaigrale pogumno in to se je domačim obrestovalo.

V 75. minuti je povsem sam do strela na vrhu kazenskega prostora prišel Whitehead, toda meril je točno v Mignoleta. Pet minut kasneje je po akciji domačih na levi strani z nizkim strelom poizkusil Danny Rose, zadel je vratnico. Nekaj sekund kasneje je Begović srečno pobral nevaren predložek Johnsona.

V 85. minuti je po kotu do poizkusa iz težkega položaja prišel N'Zonzi, meril je precej prek gola. Stoke je v zadnjih minutah razumljivo prišel do pobude, vrstili so se visoki predložki v kazenski prostor Mignoleta. Toda domači so vzdržali in končalo se je z remijem, ki Stoku najbrž že zagotavlja obstanek v ligi, medtem ko bo Sunderland še bil boj za ohranitev prvoligaškega statusa.

Angleška liga, 36. kolo:

Fulham : Reading 2:4 (0:1)
Ruiz (70, 77); Robson-Kanu (12/11-m, 62), Le Fondre (75), Karacan (83)

Norwich City : Aston Villa 1:2 (0:0)
Holt (74/11-m); Agbonlahor (55, 89)

Swansea City : Manchester City 0:0

West Bromwich Albion : Wigan Athletic 2:3 (1:1)
Long (29), McAuley (50); Koné (39), McArthur (58), McManaman (80)

West Ham United : Newcastle United 0:0

Tottenham Hotspur : Southampton 1:0 (0:0)
Bale (86)

Queens Park Rangers : Arsenal 0:1 (0:1)
Walcott (1)

Liverpool : Everton 0:0 (0:0)

Manchester United : Chelsea 0:1 (0:0)
Mata (87)
RK: Rafael (Man Utd/89)

Sunderland : Stoke City 1:1 (0:1)
O'Shea (64); Walters (9)
RK: Gardner (34/Sunderland)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.