Šport > Nogomet
11 ogledov

Vodstvo Kopra ne bo odstopilo

FC Luka Koper FC Luka Koper
Vodstvo FC Luka Koper je na izredni skupščini seznanilo igralce s stanjem v klubu po začetku prisilne poravnave, obenem pa zavrnilo informacije nekaterih medijev, da bo odstopilo.

Igralci so soglasno podprli vodilne v klubu, da "gredo do konca", predsednik Valter Valenčič pa je bil kritičen do odločitve sodišča, ki je dalo prav Milanu Mandariću. Današnje izredne skupščine se sicer nista udeležila niti nedavno imenovani prisilni upravitelj Matija Vičar niti upnik koprskega kluba Mandarić, ki je zahteval uvedbo prisilne poravnave. Zato pa so svojo plat zgodbe predstavili vodilni možje primorskega prvoligaša.

Skupščina je bila namreč informativne oz. seznanitvene narave, saj niso bili predvideni nobeni sklepi. Predsednik kluba Valenčič je povzel dogajanje v zadnjih mesecih, med drugim to, da je koprsko sodišče dvakrat pritrdilo njihovemu predlogu o uvedbi poenostavljene prisilne poravnave. Prav tako se je Valenčič obregnil ob Mandarićeve izjave izpred enega leta, da je koprski klub zapustil brez dolgov in v dobri kondiciji. Če je to res, potem od kod je FC Luka Koper Mandariću kar koli dolžan, se je vprašal predsednik kluba. Prepričan je, da Mandariću niso ničesar dolžni.

V Kopru so sicer mnenja, da je zadnje dogajanje povezano z uspešnim začetkom kluba v letošnji sezoni. Ob tem je bil Valenčič jasen: "Če kdo misli, da bo uničil FC Luka Koper, vam povem, da se je zmotil." Prav tako kljub namigovanjem nekaterih medijev Valenčič ne vidi razlogov, da bi vodstvo kluba odstopilo. Tako je predsednik tudi predlagal sklep, ali so prisotni za to, "da gremo do konca", kar so igralci soglasno in z odobravanjem podprli. "Ne bomo pustili, da pridejo drugi vodit koprski klub," je še dodal predsednik.

Valenčič je ob zaključku izredne skupščine v izjavi za medije ponovno poudaril, da dolga kluba do Mandarića ni. "Gospod Mandarič je takrat v klubu deloval kot mecen... posojal je sredstva klubu, kar je nesporno, vendar mislim, da so oni takrat s temi sredstvi razpolagali, plačevali so stvari, ki so jih takrat imeli za plačevati v klubu, da so lahko delovali, da so hoteli uresničiti svoj cilj, takrat je bil to osvojitev državnega naslova, in ko greš iz kluba, zahtevaš ta denar nazaj. Jaz mislim, da je to nepojmljivo," je opisal.

Ob tem je napovedal, da bodo šli do konca in dokazali, da dolg do Swiss Sport Agency ni fiktiven. "Imamo igralce na igrišču, ki nam jih je ta agencija pripeljala. So v zapisniku vsake tekme, na terenu so, dosegajo gole, so dobri igralci in z njimi je klub pridobil nekaj," je naštel Valenčič.

Nogometna zveza jih do zdaj sicer ni poklicala, pač pa jih je pozvala, naj predočijo nekatere dokumente, kar so tudi nemudoma storili. Zato predsednik ne vidi razloga, da bi jih zveza kaznovala.

FC Luka Koper bo sicer še naprej pridobival sponzorska sredstva in tudi plače bodo. Po odločitvi sodišča pa bo prisilni upravitelj tisti, ki bo odobril plačila. "Mi bomo naredili vse za to, da bo odobril plačila," je pojasnil predsednik in dodal, da če do izplačil ne bo prišlo, krivda ne bo njihova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.