Šport > Nogomet
37 ogledov

Vodstvo lige: Gol ne bi smel obveljati

Christian Benteke EPA
Vodstvo Premier League je dejalo, da je sodnik na tekmi med Liverpoolom in Bournemouthom naredil napako, ko je priznal zmagoviti gol Christiana Bentekeja.

Zadetek, ki ga je Christian Benteke z bližine dosegel na Anfieldu, je sodnik Craig Pawson priznal, čeprav je bil Belgijčev soigralec Philippe Coutinho v nedovoljenem položaju, tik pred golom pa je poskušal spraviti žogo v mrežo in je tako vplival na igro. To je bil sicer Bentekejev prvi uradni zadetek za Liverpool, z njim pa je napadalec gostiteljem prinesel vse tri točke

Na odločitev, ki je v Angliji dvignila veliko prahu, so se odzvali tudi pri vodstvu lige. "Ponavadi ne komentiramo odločitev, ki jih na tekmah sprejmejo sodniki" so sprva zapisali pri vodstvu Premier League, a nadaljevali, da bi moral biti dosojen prepovedani položaj, gol pa tako ni bil dosežen na veljaven način.

“Benteke je v gol pospravil dolgo podajo Jordana Hendersona, žoga pa je letela mimo Coutinha. Z uvedbo novih pravil se temu ni treba dotakniti žoge, da bi bilo dosojeno vplivanje na igro. S svojim gibanjem je vplival na tekmeca. V tem primeru odločitev ni bila pravilna," so obrazložili pri Premier League.

"To je najčistejši primer novega pravila, ki ga boste videli. Bil je meter in pol v prepovedanem položaju ter je očitno vplival na gibanje vratarja. To sploh ni težavna odločitev ... Rad bi dobil nek feedback na obe odločitvi, ki sta nas stali točk," je bil takoj po tekmi jasen trener novincev v ligi Eddie Howe. Bournemouth je bil namreč po mnenju nekaterih oškodovan tudi za lasten zadetek, ko je po kotu zadel Tommy Elphick, a je sodnik dosodil prekršek nad domačim branilcem.

Howe je dobil zdaj zadoščenje ob golu Liverpoola, razveljavljenega zadetka Češenj pa vodilni možje tekmovanja niso komentirali. Bournemouthu sicer to ne bo pomagalo, še vedno ostaja brez točk na predzadnjem mestu lige, Liverpool pa je z vsemi možnimi šestimi trenutno tretji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.