Šport > Nogomet
1809 ogledov

Vrnil se je v bivši klub, preprečil bankrot, igral bo brezplačno

Blaszczykowski Poljska Rusija Euro 2012 Varšava Reuters
Le redki nogometaši bi storili nekaj podobnega.

Wisla Krakow se lahko v svoji zgodovini pohvali s 13 naslovi poljskega prvaka, zadnjega je osvojila v sezoni 2010/11. Gre torej za enega največjih klubov na Poljskem, ki pa je zašel v velike finančne težave. Trenutni nogometaši tako ne prejemajo rednih plač, vendar je klubsko vodstvo našlo vsaj začasno rešitev. Svojemu nekdanjemu klubu je namreč priskočil na pomoč eden največjih poljskih nogometašev.

Jakub Błaszczykowski, ki je v svoji karieri zbral 104 nastope in 21 zadetkov za poljsko izbrano vrsto, med leti 2004 in 2007 pa je nastopal za Wislo, se bo namreč vrnil v klub, zaigral pa bo brezplačno. Kuba, ki je na začetku leta prekinil pogodbo z nemškim prvoligašem Wolfsburgom, bo v klubsko blagajno prispeval tudi 1,33 milijonov zlotov (300 tisoč evrov), s to vsoto pa bodo izplačane plače njegovim novim soigralcem. Mednje sodi tudi nekdanji nogometaš Kopra in Maribora Matej Palčič.

Błaszczykowskemu se je za potezo priklonil tudi njegov nekdanji klub Borussia Dormund, kjer je Poljak igral devet let, črno-rumenim pa se je Kuba pridružil prav iz krakowske Wisle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.