Šport > Nogomet
4217 ogledov

Vročekrvnen derbi prekinjen po projektilu s tribun

Joan Jordán Betis Sevilla Epa
Seviljska sobotna noč je imela incidentnen uvod. Nogometaš je obležal, potem ko ga je nekdo s tribun zadel v glavo.

V soboto so bile odigrane štiri tekme osmine finala španskega pokalnega tekmovanja. V središču pozornosti je bil spodad seviljskih mestnih rivalov - tokrat domačega Betisa in Seville.

"El Gran Derbi" slovi kot "tekma visokega tveganja" in tudi tokrat je upravičil naziv. Prihod ekip na Estadio Benito Villamarín so privrženci zeleno-belih pospremili s številnimi baklami in glasnim petjem, napeto vzdušje se je preneslo na zelenico.

V uvodnih minutah je oster start Betisovega zvezdnika Nabila Fekirja na Papuja Gómeza dodatno razburkal strasti, prav omenjena nogometaša sta nato obeležila potek tekme.

Gómez je v 35. minuti z roba kazenskega prostora Sevillo popeljal v vodstvo, Fekir je štiri minute kasneje z udarcem neposredno iz kota presenetil vratarja Alfonsa Pastorja.

Ko je Fekir so soigralci slavil zadetek, je s tribune v smeri gostujočega vezista Joana Jordána poletel podolgovat predmet in ga zadel v glavo. Španec je sprva obležal, nato z asistenco zapustil igrišče.

Glavni sodnik Ricardo de Burgos je nogometaše poslal v slačilnice. Po dvajsetih minutah čakanja so odgovorni srečanje dokončno prekinili in odpovedali. Na sektorju tribune, kjer je bil vržen predmet, so se kmalu pojavili policisti.

Epilog bo tekma dobila danes, ko bo preostanek obračuna odigran pred praznimi tribunami. Začelo se bo ob 16. uri.

Španska nogometna zveza (RFEF) je po prekinitvi seviljskega derbija v sporočilu za javnost obsodila vsakršno nasilje na športnih prizoriščih.

Mestni obračun zeleno-belih in rdečih v andaluzijski prestolnici velja za najbolj vročega v Španiji. Srečanja so pogosto nabita s čustvi, občasno dogajanje preseže mejo dobrega okusa. Tako je bilo leta 2007, ko je takratni trener Seville Juande Ramos izgubil zavest, ko ga je navijač Betisa zadel v glavo s plastenko. 

V soboto so si napredovanje v četrtfinale zagotovili Rayo Vallecano z zmago v Gironi (1:2), Cádiz s slavjem po enajstmetrovkah pri Sportingu v Gijónu (0:1) ter Mallorca z domačo zmago nad Espanyolom (2:1).

V nedeljo bo tretjeligaš Atlético Baleares gostil Valencio. Ostale tri tekme osmine finala, v katere so vključeni udeleženci španskega superpokala - Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Barcelona in Real Madrid, bodo na sporedu sredi prihodnjega tedna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.