Šport > Nogomet
19 ogledov

Vršič: "Z navijači bomo prišli do vrha"

Olimpija-maribor cvijanović ivelja vršič Saša Despot
"Lahko le obžalujem priložnosti. Tudi svojo v prvem polčasu," je po izgubljenem derbiju z Mariborom (1:2) in bržkone tudi naslovu državnega prvaka dejal Dare Vršič. "Napravili bomo vse, da bomo drugi," zagotavlja Mile Ačimović.

"Navijačem niti približno ne zamerim, da so povzročili prekinitev. Vedno so z nami. Vse več jih je in skupaj bomo prišli do vrha," je po večnem derbiju povedal Dare Vršič, prvi strelec lige, ki bi se lahko proslavil tudi na tej prestižni tekmi, a mu je v zaključkih akcij zmanjkalo nogometne oprijemljivosti: "Lahko le obžalujem priložnosti. Tudi svojo v prvem polčasu, ko sem se naenkrat znašel sam pred Jasminom Handanovićem. Lepo bi bilo, če bi izenačili že v prvem polčasu. V tem primeru bi stvari lahko potekale drugače. Bila so toplo-hladna obdobja. Stoodstotno ne bi mogel biti zadovoljen, ampak to je bila najboljša tekma od štirih spomladanskih. V taki smeri lahko vztrajamo."

Njegov športni direktor je pohvalil ekipo, a se zaveda, da brez učinkovitosti na tako pomembni tekmi ne gre. "Fantje so pokazali dobro in brobeno igro. Priložnosti, kot smo jih imeli, se na derbiju morajo izrabiti. To je storil Maribor, ki mu čestitamo, mi pa ne," je pred novinarskimi diktafoni dejal Mile Ačimović, ki je pred derbijem napovedoval in pričakoval Olimpijino zmago.

"Težko bi napovedal, kdo je močnejši. Maribor ima zdaj 15 točk prednosti. Mi se osredotočamo na drugo mesto, ki vodi v Evropo. Napravili bomo vse, da končamo drugi. Če se bo pokazala možnost za kaj več … Zelo težko," je dodal Ačimović, ki ne pričakuje, da bo zeleno-belim po pokopanih možnostih za naslov prvaka padla motivacija. Prav tako se pretirano ne obremenjuje z napovedmi predsednika Izeta Rastoderja izpred nekaj tednov, da se v klubu vidi le, če bo Olimpija prva: "Ne, ker te sezone še ni konec, zato še ne razmišljam o naslednji."


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.