Šport > Nogomet
1772 ogledov

Vrtoglava odškodnina, ki bi jo prejel Lopetegui

Julen Lopetegui EPA
Če se vodstvo Real Madrida odloči, da prekine pogodbo z Julenom Lopeteguijem, bo ta bogatejši za 18 milijonov evrov.

Real Madrid iz tedna v teden tone vse globlje. Julen Lopetegui je izgubil nadzor nad ekipo, ki že pet tekem zapored ne pozna zmage.

Da je vse skupaj še huje, je Beli balet v teh petih tekmah vsega skupaj dosegel zgolj en zadetek (domači poraz proti Levanteju 1:2 op. p.). Črna serija Galaktikov je prisilila upravo Kraljevega kluba, da resno razmisli, če je nekdanji selektor Furije resnično pravi mož za klop Reala.

Real Madrid Primera Šport Real proti Levanteju dotaknil dno in postavil neslaven rekord

Toda tudi če se predsednik kluba Florentino Perez odloči, da prekine sodelovanje z Lopeteguijem, ki ga za klub veže pogodba še naslednji dve sezoni, ga bo to stalo vrtoglavih 18 milijonov evrov.

Lopetegui je to donosno pogodbo z Realom sicer sklenil tik pred samim začetkom Svetovnega prvenstva v Rusiji, kar mu je zamerila večina španske javnosti.

On bi namreč moral voditi Furijo na omenjenem Mundialu, a mu je zaradi velikega pritiska javnosti in občutka izdaje predsednik Španske nogometne zveze le dan pred začetkom tekmovanja prekinil pogodbo.

Toda Lopeteguija vse skupaj ni preveč prizadelo, saj je še isti dan odpotoval v Madrid, da bi se v miru pripravil na novo avanturo v njegovi trenerski karieri.

Toda stvari mu niso šle ravno po načrtih, tako da je zelo blizu tega, da bo odpuščen tudi iz Kraljevskega kluba in to po vsega štirih mesecih za krmilom. Španski in italijanski mediji so šli celo tako daleč, da navajajo, da je zgolj vprašanje časa, kdaj bo Lopetegui odpuščen ter da bo na njegovo mesto imenovan bivši trener Chelseaja, Antonio Conte.

Lopetegui Italijani trdijo: Šport Lopetegui je že bivši, na klop Reala znano ime Suarez Sergio Ramos Ločeno mnenje Šport "El Clásico je sranje"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.