Šport > Nogomet
3117 ogledov

"El Clásico je sranje"

Marcelo Messi Casemiro Epa Prvi El Clásico sezone bo odigran v nedeljo.
Izkušeni nogometaš ni navdušen nad največjim derbijem španskega prvenstva.

V nedeljo se bosta prvič v letošnji sezoni pomerila Barcelona in Real Madrid. Čeprav nobena od ekip ni v sanjski formi, pa večina nogometnih navdušencev komaj čaka na derbi na stadionu Camp Nou. A ne vsi.

Lionel Messi Zvezdnik Šport Znana resnost Messijeve poškodbe

Nemški branilec Robert Huth, ki si je v Angliji zgradil uspešno kariero, ima o El Clásicu malce drugačno predstavo od večine. Zanj omenjeno srečanje predstavlja tisto, kar v nogometu najbolj sovraži.

"Ne gledam več tekem med Barcelono in Realom. To je sranje. 20 fantov, ki obkroža sodnika, nekateri se pri tem držijo za glavo ... El Clásico? Ne, hvala," je Huth povedal za britanski Times.

Nemec je šel še dlje in obsodil analitike v nogometnih studiih, posebej razvpitega Garyja Nevilla, da opravičujejo nešportno postopanje.

"Kot človek vse skupaj smatram za sramotno. Lahko razumem simuliranje prekrškov, to ni nič drugače, kot če jaz kot branilec nekoga grabim z rokama. Toda če simuliraš poškodbo, potem izigravaš pravila. Moti me, ker takšno obnašanje postaja sprejemljivo. Poslušam, kako Gary Neville in podobni govorijo o tem, da je nek nogometaš pač moral pasti sam od sebe in se valjati po tleh. Ne, nima te pravice! V zadnjih 15 letih se je ogromno spremenilo na področju prehrane in fitnesa, tako da so nogometaši močnejši kot kadarkoli. Ali je potem en dotik dovolj, da nekdo pade in obleži?" je svoj pogled obrazložil Huth.

Real Madrid Primera Šport Real proti Levanteju dotaknil dno in postavil neslaven rekord

Huth je po začetkih v berlinskem Unionu igral za Chelsea, Middlesbrough, Stoke City in Leicester City, s katerim je tudi senzacionalno osvojil Premier League. Za izbrano vrsto Nemčije je zbral 19 nastopov in pri tem zabil dva gola. Od konca lanske sezone, ki jo je zaradi poškodbe v celoti izpustil, je 34-letni branilec brez kluba.

Robert Huth | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice