Šport > Nogomet
245 ogledov

Vse razen zmage bo veliko razočaranje

liga narodov Slovenija - Bolgarija Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je prispela na Ciper, kjer jo v nedeljo ob 20.45 čaka druga tekma v ligi narodov.

Po porazu proti Bolgariji doma je na Cipru zmaga še toliko bolj želena, kot pravijo v slovenskem taboru so kakovostnejša ekipa kot ciprska, ki je uvodno tekmo izgubila proti Norveški.

"Zagotovo smo individualno boljši, ampak moramo se boriti kot ekipa, moramo graditi igro kot ekipa in posledično kot ekipa doseči dober izid," pravi v odsotnosti Jana Oblaka prvi vratar Vid Belec, ki na tekmi proti Bolgariji sicer ni blestel.

"Ugotovili smo, da smo igrali dobro in da bi lahko z malo več pazljivosti lahko odnesli dober rezultat. Pomembno je bilo, da smo malo odklopili, razmislili in se regenerirali, zdaj pa se pripravljamo na novo tekmo," meni Belec.

liga narodov Slovenija - Bolgarija Liga narodov Šport Slovenci daleč od pričakovanj

Ta poudarja, da je v tem trenutku najbolj pomembno, da se osredotočijo sami nase in da na to, da pridejo do želenega na tem sredozemskem otoku. Dodaja še, da so bili v določeni meri zadovoljni s prikazanim na četrtkovi tekmi. "Seveda pa je treba narediti še kaj več, izkoristiti priložnosti, ki jih bomo zagotovo imeli, in odpraviti napake."

Slovenci bodo zvečer v Nikoziji opravili še en trening na stadionu, ki sprejme več kot 20.000 gledalcev, ta pa za tekmo najverjetneje še zdaleč ne bo zaseden.

Slovenija je sicer v Nikoziji proti Cipru nazadnje igrala pred skoraj natančno petimi leti, ko je zmagala z 2:0 in zadetkoma Josipa Iličića in Milivoja Novakovića. Ta je tokrat v vlogi tehničnega vodje, Iličić pa manjka zaradi bolezni. Že na prvi tekmi ni bilo niti Oblaka, na tekmi z Bolgarijo pa se je poškodoval Kevin Kampl, ki se je že vrnil v Leipzig in ga tako ne bo na nedeljski tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.